Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Συμφωνία για τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Σε συμφωνία κατέληξε σήμερα η δεύτερη διαδοχική σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, κτηνοτρόφων, βιομήχανων και τυροκόμων για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Μετά το αίσιο τέλος των διαβουλεύσεων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, δήλωσε:

«Σήμερα άνθισε το λουλούδι που φυτεύτηκε, ο σπόρος καλλιεργήθηκε με επιμέλεια με κόπο και έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις πλευρές για την επιμονή, την υπομονή και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά πάνω από όλα την πίστη τους στη Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας. Χαιρετίζω την ίδρυσή της και εύχομαι καλές δουλειές στο δύσκολο έργο της.

Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι στο πλαίσιο της πολιτικής μας αταλάντευτη βούληση είναι η ίδρυση, αλλά κυρίως η στήριξη της διεπαγγελματικής στην εκπλήρωση του έργου της. Η Διεπαγγελματική της φέτας έχει ως μοναδικό σκοπό την προάσπιση και τη στήριξη του προϊόντος και ταυτόχρονα είναι ο συνομιλητής της πολιτείας, ο σύμβουλός της. Δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο. Με αυτό το πλαίσιο θα πορευτούμε για το καλό του κτηνοτροφικού και παραγωγικού κόσμου.

Ευελπιστώ ότι από εδώ και πέρα θα υπηρετήσουμε όλοι το εθνικό μας κεφάλαιο, τη Φέτα, χωρίς εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αταλάντευτη βούληση απέναντι σε όποια πλευρά παρεκκλίνει του στόχου και με την αναγκαία αποφασιστικότητα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση του μεγάλου σκοπού».

«Σήμερα μπήκαν οι βάσεις. Ξεκινάμε»

«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για την πορεία της ίδρυσης της Διεπαγγελματικής που έχει ως σκοπό και στόχο την προστασία του εθνικού μας προϊόντος της φέτας», είπε στο neapaseges.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη.

Επισήμανε ότι για το εθνικό προϊόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έφτασαν σε ένα οριακό σημείο ενώ «σήμερα μπήκαν οι βάσεις. Ξεκινάμε. Από δω και πέρα πιάνουμε δουλειά. Πρέπει όλοι οι φορείς συνειδητά να δουλέψουμε και η Διεπαγγελματική που ιδρύεται πλέον να αποδώσει και τα οφέλη αυτού του προϊόντος να περάσουν σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους. Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή δουλειά και καλά αποτελέσματα».