Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ενημέρωση επενδυτών για τα αιολικά έργα

Θωμάς Κουτσουπιάς: Εμβληματικού χαρακτήρα η επένδυση, πρωτοπόρος σε όλη τη χώρα. Δεν θα υπάρξει όμοια.

Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η προαναγγελθείσα ενημέρωση των επενδυτών στα μεγάλα ενεργειακά έργα που έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου.

Συνεπής με την υπόσχεσή της για τακτική ενημέρωση των μετόχων και με δεδομένες τις νομοθετικές εξελίξεις που προηγήθηκαν, η Ένωση Αγρινίου κάλεσε σήμερα όλους τους επενδυτές, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο του επενδυτικού σχεδίου και τις απαραίτητες προσαρμογές, όπως πλέον επιβάλει το νέο νομικό καθεστώς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς εξήγησε ότι οι αλλαγές που επήλθαν ουσιαστικά δεν επηρεάζουν την όλη επένδυση, αφού, χάρη στην έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση που υπήρξε είναι πλέον απολύτως διασφαλισμένη και η τιμή και το μέγεθος των έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν όχι στο πλαίσιο δυο Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά δέκα μικρότερων. Αυτή είναι και η μόνη μεταβολή.

Ο κ. Κουτσουπιάς ευχαρίστησε τους μετόχους που συνέβαλαν στο να επιτευχθεί  το θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με το υπουργείο, όπως και το πολιτικό προσωπικό του κυβερνώντος κόμματος που συνέδραμε ουσιωδώς.

Ακολούθως,  αναλύθηκε η περισσότερο τυπική διαδικασία της μετάβασης στα νέα σχήματα και της ενοποίησή τους σε μια Ένωση Ενεργειακών Κοινοτήτων και υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με το αδειοδοτικό σκέλος και το περαιτέρω χρονοδιάγραμμα.