Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

6 διακρίσεις για την ΑΜΦΙΓΑΛ – Χρυσό βραβείο για την κεφαλογραβιέρα

Έξι μεγάλες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της ΑΜΦΙΓΑΛ και των τυροκομικών της προϊόντων, τα οποία ξεχώρισαν στη 2ηΑξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, που διεξήχθει στα πλαίσια της 5ης Diary Expo 2018, την πρώτη, εξειδικευμένη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία.

Συγκεκριμένα, η Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. της ΑΜΦΙΓΑΛ, ξεχώρισε στην κατηγορία «Σκληρά Τυριά», η οποία χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την εξαίσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά της, «γοήτευσε» τους κριτές και αναδείχθηκε νικήτρια της 1ης θέσης. Στην ίδια κατηγορία με χρυσό βραβείο διακρίθηκε το Πεκορίνο, ενώ το χάλκινο απέσπασε το Κεφαλοτύρι.

Στην κατηγορία «Λευκά Τυριά Άλμης» η Φέτα Π.Ο.Π της ΑΜΦΙΓΑΛ, διακρίθηκε με χάλκινο.

Στην κατηγορία «Ημίσκληρα Τυριά» η Γραβιέρα Αμφιλοχίας ΑΜΦΙΓΑΛ κατέκτησε το αργυρό,  ενώ το Τσαλαφούτι έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Λοιπά Τυριά».

Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, έγινε από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες με βαθιά γνώση των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

Το γεγονός ότι 6 από τα προϊόντα της ΑΜΦΙΓΑΛ ξεχώρισαν και διακρίθηκαν, συγκινεί, χαροποιεί και αποτελεί όχι μόνο ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για την εταιρεία, αλλά και μία τεράστια αναγνώριση της αδιάκοπης και συνεχούς προσπάθειας της, να προσφέρει τυροκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας.

Με μόλις 2 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ αποδεικνύει, ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι ίδιες οι δυσκολίες, αλλά το πώς υψώνεις το ανάστημά σου μπροστά σ’ αυτές.

Ο σεβασμός προς τον καταναλωτή είναι για την ΑΜΦΙΓΑΛ άρρηκτα συνδεδεμένος με τον σεβασμό προς την ελληνική παράδοση. Ο σεβασμός της προς τον Έλληνα κτηνοτρόφο αποτελεί εγγύηση ποιότητας και γεύσης. Η ΑΜΦΙΓΑΛ, υπερήφανη για τα προϊόντα της, δεσμεύεται μέσω αυτών να διαφυλάσσει τις παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές του τόπου της Αμφιλοχίας, να προστατεύει την παράδοση, να την εμπλουτίζει και με αγάπη να την προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΑΜΦΙΓΑΛ, στη διεύθυνση amfigal.com.gr