Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Η ιστορία των Συνεταιρισμών…σε ένα βιβλίο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο πρώην κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, η παρουσίαση του βιβλίου του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Αιτωλ/νίας και επιστημονικού συνεργάτη του ΕΑΠ, Διδάκτορα Ιστορίας του UCL του Παν/μίου του Λονδίνου Αποστόλου Β. Βετσόπουλου «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία.

Συντονιστής ήταν ο κ. Παναγιώτης Κοντός, τέως Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

Ομιλητές όταν ο κ. Δημήτρης Καπογιάννης,τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας και Αρχών Συνεργατισμού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Βασίλης Πατρώνης, Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, αφού συνεχάρη τον συγγραφέα για την εξαιρετική και ολοκληρωμένη δουλειά που έκανε, τόνισε την αξία του συνεταιρίζεσθαι, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι για την Αιτωλοακαρνανία είναι αδήριτη ανάγκη, καθώς ο κλήρο είναι κατακερματισμένος, άρα μη ανταγωνιστικός ο παραγωγός εκτός συνεταιρισμού. Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στον κρατικό παρεμβατισμό στη λειτουργία των συνεταιρισμών και στην προσπάθεια ελέγχου τους απ’ την εκάστοτε εξουσία, για τα αντικίνητρα και τα εμπόδια που οι πολιτικές επιβάλουν.