Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Eθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" και με την υποστήριξη της Ένωσης Αγρινίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου διοργανώνει ολοήμερη εθελοντική Αιμοδοσία, στο Παπαστράτειο Μέγαρο την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Όπως κάθε φορά η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου στηρίζει την πρωτοβουλία.

Η Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, καλεί τους κατοίκους του Αγρινίου και ευρύτερα της Αιτωλοακαρνανίας, ιδιαίτερα δε τους αγρότες της περιοχής, να υποστηρίξουν δυναμικά τη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Αγρίνιο και στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιείται πάντα με τη συνδρομή της μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου και που, σε αυτή τη περίπτωση υποστηρίζεται εκτός από τον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, είναι αφιερωμένη στα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες εθελοντές αιμοδότες, στην περίπτωση που παραστεί η ανάγκη χορήγησης αίματος, μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Αγρινίου στο 2641.0.32299 και 6972437944, αφού ο συνεταιρισμός, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον τοπικό σύλλογο έλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση Τράπεζας Αίματος Αγροτών, με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες ενίσχυσης του εθελοντισμού στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και να διαμορφωθεί μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που παραστεί η ανάγκη χορήγησης αίματος.