Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Τράπεζα πληροφοριών για όλους τους κτηνοτρόφους

Η Ένωση Αγρινίου πρωτοπορεί πανελλαδικά

Σημαντικές ειδήσεις έκρυβε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» με τον Σωκράτη Τσόμπο, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Δημοσθένης Μπέτσικας, εμπορικός διευθυντής του αγροτικού συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ» Αγρινίου και προϊστάμενος του εργοστασίου ζωοτροφών, οι οποίες σχετίζονται με την στενή σχέση συνεργασίας που έχει καταφέρει να έχει ο συνεταιρισμός με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Η «ΕΝΩΣΗ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ.Μ.: Είναι μια καινοτόμα δράση. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την περιοχή μας και το υλοποιεί μόνο ο συνεταιρισμός μας. Γίνονται επιτόπου επισκέψεις από τους υπεύθυνους καταστημάτων, στις κτηνοτροφικές μονάδες και τις «ακτινογραφούμε». Εφόσον συλλέξουμε όλα τα στοιχεία δημιουργείται μια τεράστια βάση δεδομένων μέσω της οποίας κατευθύνουμε τον κτηνοτρόφο στην σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε να πάμε την κτηνοτροφία ένα βήμα παρακάτω.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Δ.Μ.: Το Εργοστάσιο Παραγωγής Σύνθετων Ζωοτροφών και Πρώτων Υλών της Ένωσης Αγρινίου, δυναμικότητας 20.000 τόνων, με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και με την εμπειρία των εργαζομένων, παράγει προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις θρεπτικές ανάγκες των ζώων.

Η Ένωση Αγρινίου, σεβόμενη τον κτηνοτρόφο, το ζώο, αλλά και τον άνθρωπο ως τελικό καταναλωτή των ζωοκομικών προϊόντων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των σύνθετων ζωοτροφών.

Οι κτηνοτρόφοι εμπιστεύονται την Ένωση Αγρινίου και προμηθεύονται πιστοποιημένες ζωοτροφές από το εργοστάσιο στον κόμβο του Σταδίου. Οι πρώτες ύλες υπόκεινται σε συνεχή εργαστηριακό έλεγχο στο Χημείο που λειτουργεί στους χώρους του εργοστασίου, ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, που απευθύνονται σε κάθε είδος ζώου και σε κάθε τύπο εκτροφής, τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον ερασιτέχνη εκτροφέα. Στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, οι εκτροφείς θα βρουν τροφές για αιγοπρόβατα-αμνοερίφια, βοοειδή, χοιρινά, άλογα, πουλερικά, κουνέλια και σαλιγκάρια, με τη συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη καθοδήγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του εργοστασίου μας, έτσι ώστε να επιλέξουν τα πιστοποιημένα εκείνα προϊόντα, που θα βελτιώσουν και θα μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Δ.Μ.: Η λειτουργία του εργοστασίου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποφασιστικά συμβάλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή. Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη των γεωργών, μέσω της απορρόφησης των πρώτων υλών. Η λειτουργία του εργοστασίου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποφασιστικά συμβάλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δ.Μ.: Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη των γεωργών, μέσω της απορρόφησης των πρώτων υλών. Ταυτόχρονα, αποβλέποντας στη διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των ζώων η Ένωση λειτουργεί στους χώρους του Εργοστασίου το Κτηνιατρείο, παρέχοντας συμβουλές και πραγματοποιώντας ζωοτεχνικό έλεγχο για την εκτίμηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και την επιλογή της πλέον κατάλληλης τροφής. Το εργοστάσιο και οι αποθήκες ζωοτροφών βρίσκεται στην περιοχή του Σταδίου, έναντι ακριβώς του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και η αποθήκη λιπασμάτων και σπόρων της Ένωσης, όπου οι παραγωγοί μπορούν να προμηθευτούν ότι χρειάζονται για τις καλλιέργειές τους.

Σ.Τ.

sinidisi.gr