Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 — Κατηγορίες: Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Επικίνδυνη περίοδος για ασθένειες στην καλλιέργεια της πατάτας

Σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα της καλλιέργειας.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας εξέδωσε Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την καλλιέργεια της πατάτας. Οι προειδοποιήσεις αφορούν τις καλλιέργειες της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Διαπιστώσεις:

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ήταν ευνοϊκές για προσβολές Περονοσπόρου.

Γενικά, η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 10 0C και η ατμοσφαιρική υγρασία διατηρείται πολύ ψηλά υποβοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις. Συστάσεις: Σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού, αναμένεται η διατήρηση των ευνοϊκών για προσβολές από τον περονόσπορο καιρικών συνθηκών ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Σε όλες τις περιοχές να συνεχιστούν οι εφαρμογές προστασίας από την ασθένεια. Η προστασία για τον Περονόσπορο πρέπει να είναι προληπτική και στην επιλογή φυτοπροστατευτικού να ληφθεί υπόψη το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΩΣΗ

Διαπιστώσεις:
Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση ελαφριών προσβολών. Συστάσεις: Συνιστώνται εφαρμογές με την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Από τις λίστες με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα (έκδοση 21/2/2017), σε συνεργασία με τον τοπικό γεωπόνο για την επιλογή φυτοπροστατευτικού, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής. Να ληφθεί υπόψη η επικείμενη συγκομιδή.