Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ελαιοκαλλιέργεια: Ενημέρωση ουσίας από την Ένωση Αγρινίου

Ολοκληρώθηκε η νέα, στοχευμένη εκπαιδευτική συνάντηση με τους παραγωγούς στη Νεάπολη.

Μια ακόμη συνάντηση με τους ελαιοπαραγωγούς της, πραγματοποίησε η Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για πλήρη ενημέρωση της Ομάδας Παραγωγών γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την καλλιέργειά τους.

Οι αντίστοιχες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στέφθηκαν κι εκείνες με επιτυχία, ενώ οι παραγωγοί είχαν μόνο χρήσιμα εφόδια να αποκομίσουν από την όλη διαδικασία.

Η νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη, στην αίθουσα “Λόγου και Τέχνης”.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης- πιστοποίησης, ενώ οι παραγωγοί έλαβαν και τις σωστές τεχνικές συμβουλές θρέψης και φυτοπροστασίας, όπως και για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς.

Την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου, που με κατανοητό λόγο και εύστοχα παραδείγματα ανέλυσε στους παραγωγούς τους τρόπους που θα κάνουν πιο παραγωγική και αποδοτική του δουλειά τους, ενώ μίλησε αναλυτικά για τις ασθένειες και τους εχθρούς που πλήττουν την ελιά και τους πλέον σύγχρονους και ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι παραγωγοί, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα ο κ. Χρήστου είχε να πει, εξέφρασαν τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου που ακολούθησε της παρουσίασης.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Χρήστου, αφού ευχαρίστησε τους παραγωγούς για τη συμμετοχή και τις εύστοχες ερωτήσεις τους, επεσήμανε τη σημασία που δίνει η Ένωση Αγρινίου στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Ελιάς, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που αποκομίζουν οι παραγωγοί που παρακολουθούν τις ενημερωτικές-εκπαιδευτικές αυτές συναντήσεις. «Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε συνολικά την ελαιοκαλλιέργεια στην Αιτωλοακαρνανία, να δώσουμε κατευθύνσεις στους παραγωγούς που θα οδηγήσουν σε προστιθέμενη αξία για το ίδιο το προϊόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστου.

Για την επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση θα ακολουθήσει η σχετική ενημέρωση.