Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Έμπρακτη στήριξη στο Πανεπιστήμιο

Θωμάς Κουτσουπιάς: Η Ένωση Αγρινίου έχει στηρίξει με 270.000 ευρώ το Πανεπιστήμιο. Δεν συζητάμε κανένα ενδεχόμενο απομάκρυνσης των Τμημάτων. Διεκδικούμε αναβάθμιση και ουσιαστική ενίσχυση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την απόφαση της Ένωσης Αγρινίου να συνεχίσει έμπρακτα να στηρίζει το Πανεπιστήμιο εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και επεσήμανε την ανάγκη όχι μόνο της διατήρησης, αλλά της ουσιαστικής ενίσχυσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά την ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων, ο κ. Κουτσουπιάς, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνη όλων όσοι σθεναρά αντιδρούν σε κάθε σενάριο απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Αγρίνιο, τόνισε ότι μετά την κατάργηση κάθε εκπαιδευτικής δομής σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, σε ένα νομό που τίποτε άλλο δεν έχει απομείνει, είναι μόνο τα Τμήματα αυτά, που με τον αγροπεριβαλλοντικό τους προσανατολισμό, μπορούν να εγγυηθούν κατευθύνσεις που ο τόπος έχει ανάγκη.

Υπενθύμισε τις προσπάθειες του Συνεταιρισμού για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη θέση του πρώην Καπνικού Σταθμού, ενώ δεν παρέλειψε με έμφαση να σημειώσει την παραχώρηση του κτηρίου της Ένωσης για να στεγαστεί το τρίτο Τμήμα και να αποφευχθούν τότε δυσάρεστες εξελίξεις, για το οποίο κτήριο και για την κατάλληλη διαμόρφωσή του η Ένωση  είχε διαθέσει ποσό 270.000 ευρώ!

Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς εστίασε στη θετική εμπειρία της συνεργασίας που έχει η Ένωση Αγρινίου με το Πανεπιστήμιό, σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα, εξηγώντας τη σημασία της εδώ παραμονής, λειτουργίας και αναβάθμισης των Τμημάτων.