Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών των οργάνων της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Με την ανάδειξη των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 26 Μαΐου, σε Ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν τα όργανα και να κατανείμουν συγκεκριμένες θέσεις και καθήκοντα.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, αλφαβητικά εκλέγονται οι εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανέστης Γεώργιος του Αντωνίου

Βαϊόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου

Γεωργάκης Σταμάτιος του Χρήστου

Γκούφας Γεώργιος του Δημητρίου

Γωνιωτάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Ιορδανίδης Θεόδωρος του Χαραλάμπους

Καλλίμωρος Γεράσιμος του Νικολάου

Κατσάρας Πασχάλης του Δημητρίου

Κιτσικίδης Λάζαρος του Εφραίμ

Κουγιουμτζής Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου

Κουτσουπιάς Θωμάς του Ιωάννου

Μάζος Ηλίας του Αναστασίου

Παπαγεωργίου Παναγιώτης του Αναστασίου

Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος του Χρήστου

Πατσιούρας Νικόλαος του Αθανασίου

Προκοβάκης Νικόλαος του Κυριάκου

Ραψανιώτης Αγησίλαος του Γεωργίου

Σατολιάς Παύλος του Φωκίωνος

Σωτηρόπουλος Αθανάσιος του Νικολάου

Τζαβάρας Κωνσταντίνος του Νικολάου

Τσιώνης Γεώργιος του Μόσχου

Για το Εποπτικό Συμβούλιο

Αδαμόπουλος Σταύρος του Παναγιώτη

Γερασιμόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα

Καραπάνος Διονύσιος του Νικολάου

Καρέλης Βασίλειος του Παναγιώτη

Κόττης Δημήτριος του Γεωργίου

Ορφανός Αθανάσιος του Γεωργίου

Παπαδάκος Σπυρίδων του Λεωνίδα

Θυμίζουμε πως ο νέος φορέας προέκυψε από πρωτοβουλία πλήθους προέδρων αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεών τους, εκπροσωπώντας ένα σημαντικό αριθμό Αγροτικών Συνεταιρισμών(ΑΣ), Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ) και Κεντρικών Συνεταιριστικών Ενώσεων(ΚΕΣΕ), η οποίοι θεώρησαν επιβεβλημένη, λόγω της ιστορικής στιγμής, την σύσταση νέου θεσμικού οργάνου της ανώτατης ιδεολογικής και συντονιστικής οργάνωσης των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας, συνεχίζοντας την ιστορική παράδοση των συνεταιριστών εκείνων, που κατέστησαν την ύπαρξη της οργάνωσης αυτής για τον ελληνικό συνεταιριστικό χώρο, αναγκαία συνθήκη.

Ο νέος φορέας, ο οποίος αποτελεί Ομοσπονδία των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας και των Ενώσεών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής συνεταιριστικής νομοθεσίας (ν.4384/2016), θα είναι η γνήσια έκφραση των διεθνών συνεταιριστικών Αρχών και Αξιών. Κύριος σκοπός του είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας, για την υποστήριξη των συμφερόντων των αγροτικών συνεταιρισμών και για την ανάπτυξή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβίωσή τους μέσα σε ένα συνεχώς διογκούμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον καθώς και η εθνική και διεθνής εκπροσώπηση αυτών.

Βασική επιδίωξη είναι η προστασία των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από ανταγωνιστικά προς τον συνεταιριστικό θεσμό συμφέροντα, από κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες προσβλέπουν στο επιχειρηματικό κέρδος και όχι στην εξυπηρέτηση του αγρότη συνεταιριστή, η οποία άλλωστε, είναι και η ουσιαστική διαφορά, μιας συνεταιριστικής επιχείρησης από τις ανταγωνίστριές της εμπορικές εταιρείες.