Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Κανένας συμβιβασμός

Εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΚΥΔ της Χώρας δήλωσαν ανυποχώρητοι σε εκβιασμούς και πιέσεις. Βροντερό «όχι» από ΠΕΦΑ και Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ στον «απο- Συντονιστή» που με δεκαεφτά υπαλλήλους αποσκοπεί σε κέρδη 8 εκ. ευρώ για ανύπαρκτες υπηρεσίες.

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που με τη μαζική τους παρουσία έδωσαν σήμερα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΚΥΔ της χώρας, που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΠΕΦΑ, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων, κατακλύζοντας την συνεδριακή αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιήθηκε η κοινή σύσκεψη με αντικείμενο την καθ’ όλα και κατ’ άρθρο απαράδεκτη σύμβαση που πρότεινε ο φορέας συντονισμού και τεχνικής υποστήριξης, … ακόμη και στη βελτιωμένη του έκδοση.

Ο Πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γ. Ανέστης στην εισαγωγική του τοποθέτηση μίλησε ξεκάθαρα για αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία δεν έχει το παραμικρό νομικό έρεισμα, εγείρει δε εύλογα ερωτηματικά, αφού είναι σε πλήρη αντίφαση με τα όσα μόλις προ ημερών επισήμως ανακοίνωνε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, βασική κατεύθυνση της οποίας ήταν η επιστροφή του ΟΣΔΕ στο σπίτι του.

Ο κ. Ανέστης κάλεσε τους επικεφαλής και τους εργαζομένους των ΚΥΔ να σκεφτούν το τι μπορεί να έχει συμβεί και να αντισταθούν στη βαρβαρότητα μιας σύβασης ιδιωτικής εταιρίας που επιχειρεί να τους μετατρέψει σε υπαλλήλους της και σε φοροεισπράκτορές της. Τόνισε ότι στην εν λόγω εταιρία τίποτα δεν προσφέρει και πως μια σύμβαση μαζί της είναι χωρίς αντικείμενο.

Τέλος, με έμφαση τόνισε ότι υπάρχουν όλα τα επιχειρήματα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΦΑ κ. Γ. Φλωρίδης έκανε λόγο για περίεργα παιγνίδια της εταιρίας με το τιμολόγιο, σημειώνοντας ότι «καλούμαστε να υπογράψουμε μια σύμβαση μόνο και μόνο για να πληρώνουμε την εταιρία χωρίς να μας παρέχει απολύτως καμία υπηρεσία».

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε ότι τον συντονισμό του έργου τον έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και για ‘υτό δημιουργήθηκε η σχετική Επιτροπή, τη δε εκπαίδευση του προσωπικού την κάνουν τα ίδια τα ΚΥΔ: «Να μας εξηγήσουν τι καλούμαστε να αγοράσουμε από την ΓΕΑ, τι ακριβώς μας πουλάει αυτή η εταιρία και θα πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση μαζί της και να την πληρώσουμε».

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι αν οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το έργο, θα πρέπει το ίδιο το κράτος να παραδεχθεί ότι είναι ανίκανο.

Βέβαια, εξήγησε ότι η πραγματική στόχευση της εταιρίας δεν είναι μόνο το ΟΣΔΕ, αλλά ο πλήρης έλεγχος των πάντων στον αγροτικό χώρο.

Όπως και ο κ. Ανέστης προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΠΕΦΑ Γ. Φλωρίδης, διερωτήθηκε: «πως είναι δυνατόν να θέλουν ταυτόχρονα να είναι και φορέας συντονισμού και ΚΥΔ, που λειτουργούν μάλιστα απολύτως ανταγωνιστικά και δη με μεθόδους και πρακτικές που ξεπερνούν κάθε όριο;».

Στη συνέχεια τεχνικά κλιμάκια της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΠΕΦΑ, ανέλαβαν να παρουσιάσουν άρθρο προς άρθρο και λέξη προς λέξη την επίμαχη σύμβαση, την οποία και αποδόμησαν πλήρως.

Τον λόγο επίσης πήραν εκπρόσωποι πολλών ΚΥΔ, που σε ανάλογο μήκος κύματος εξέφρασαν μια σειρά από επιμέρους ενστάσεις, αλλά και τον γενικότερο προβληματισμό τους.

Μάλιστα, ακούστηκαν εκφράσεις όπως “εγκληματική οργάνωση”, ενώ χαρακτηριστικό ήταν εκείνο που είπε επικεφαλής Πύλης, ότι δηλαδή “αυτό που δεν αγοράζεται με λεφτά, ... αγοράζεται με πολλά λεφτά”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θ. Κουτσουπιάς από την πλευρά του απηύθυνε κάλεσμα ενότητας, λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει διάσπαση και ότι αν όλα τα ΚΥΔ ακολουθήσουν ενιαία γραμμή και δεν υποκύψει κανείς σε εκβιασμούς, θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κοινή και ομόθυμη απόφαση ήταν τα ΚΥΔ να μην υπογράψουν καμία σύμβαση με τη ΓΕΑ και να προχωρήσουν με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.