Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Και επισήμως παράταση για τις συμβάσεις

Δεν πέρασε ο εκβιασμός προς τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων. Την Τρίτη 28/3 στη συνάντηση των ΚΥΔ οι τελικές αποφάσεις.

Ανακοινώθηκε και επισήμως, έστω και με καθυστέρηση, η παράταση της προθεσμίας υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορέα Συντονισμού, μέχρι τις 29/03/2017.

Η απολύτως αναμενόμενη αυτή εξέλιξη επιβλήθηκε από τις ίδιες τις καταστάσεις, ύστερα από το κύμα των αντιδράσεων και των καταγγελιών που σωρηδόν φτάνουν στο υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το περιεχόμενο μιας αποικιοκρατικής σύμβασης που σχεδίασε χωρίς διαβούλευση και με μοναδική στόχευση την κατάργηση της αυτοτέλειας των ΚΥΔ και τη μετατροπή τους σε εισπρακτικούς της μηχανισμούς, η ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. και ο μεγαλομέτοχός της, που ενώ διεκδικεί ρόλο συντονιστή, ανταγωνίζεται ευθέως και υπονομεύει τα ΚΥΔ.

Με την παραπάνω παράταση, πάντως, δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στα ΚΥΔ, που πρόκειται μάλιστα να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για να ανατρέψουν τη σύμβαση που έχει προτείνει η εταιρεία.

Επίκειται μάλιστα η κοινή συνάντηση στην οποία καλεί η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΠΕΦΑ, με τη συμμετοχή όλων των ΚΥΔ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γεωπόνων, την Τρίτη 28/03/2017 στις 11:30 στο ξενοδοχείο WYNDHAM, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο εκβιασμός που επιχείρησε για μια ακόμη φορά η  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. στέλνοντας απειλητικές επιστολές στα ΚΥΔ ότι θα σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της (;)  σε όσα ΚΥΔ δεν υπογράψουν άμεσα, δεν πέρασε!