Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

"Αποθέωση του κρατικοδίαιτου ανταγωνισμού"

Το συνεταιριστικό κίνημα δεν πρόκειται να προσυπογράψει τη λεηλασία των Ελλήνων Αγροτών προς όφελος μιας εταιρείας, που μέσα σε τρία χρόνια προσπαθεί με κόλπα να αφαιμάξει το χώρο.

Άμεσες εξηγήσεις από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και αποφασιστική παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για την περιφρούρηση της νομιμότητας και της κοινής λογικής από αποικιοκρατικές μεθοδεύσεις ιδιωτικών συμφερόντων που διπλασιάζουν το ποσοστό κέρδους τους με την αρωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους της, “υιοθέτησε” σύμβαση έκτρωμα που υπαγόρευσε η GAIΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. και με την οποία ζητά από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, αφού την υπογράψουν, να καταργήσουν το ρόλο τους και να μετατραπούν σε εισπρακτικά κέντρα της εν λόγω εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει να βάζει το χέρι βαθιά στις τσέπες των παραγωγών πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη της.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καταγγέλλει ότι οι εισπράξεις αυτές θα γίνονται όχι με βάση το παρεχόμενο έργο, αλλά ανάλογα με το ύψος επιδότησης του κάθε αγρότη, κάτι που αποτελεί πραγματική “ληστεία” των παραγωγών που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό όμως η εταιρεία διπλασιάζει το ποσοστό κέρδους της από 20 σε 40%, παρά την Κυβερνητική Πολιτική επί του θέματος, που θέλει την άμεση και αποτελεσματική μείωση του κόστους διαχείρισης των ενισχύσεων.

Το θράσος και η απληστία των εμπλεκόμενων, φθάνει στο σημείο να προσπαθούν να κλειδώσουν προς όφελός τους την ισχύ της σύμβασης μέχρι το 2030 (!!!), αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλον όσο φθηνά και αν κατορθώσει να παρέχει την ίδια υπηρεσία.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτηρίζει την όλη μεθόδευση ως “αποθέωση του κρατικοδίαιτου ανταγωνισμού”, που ουσιαστικά κατέστρεψε τη χώρα και έφερε τους Έλληνες στα χάλια που ζούμε.

Προφανώς το συνεταιριστικό κίνημα δεν πρόκειται να προσυπογράψει τη λεηλασία των Ελλήνων Αγροτών προς όφελος μιας εταιρείας, που μέσα σε τρία χρόνια προσπαθεί με κόλπα να αφαιμάξει το χώρο.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την Κυβέρνηση συνολικότερα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν τον Έλληνα Αγρότη ως οφείλουν, εφαρμόζοντας την πολιτική τους στο κλάδο. Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα και θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Ε.Ε., προκειμένου να προστατεύσει την αυτοτέλεια των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων και το λιγοστό πλέον εισόδημα των παραγωγών.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να εξηγήσει στη βάση ποιας λογικής εγκρίνει και προωθεί τέτοιες συμβάσεις, που προκαλούν πολλές σκιές και υπόνοιες για συγκεκριμένα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Οργανισμού.

Καλεί το σύνολο των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, να μην υποκύψουν στους ωμούς πλέον εκβιασμούς άλλα και τον Πρωθυπουργό, να τοποθετηθεί δημόσια και να παρέμβει κατά συνείδηση.