Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ανοιχτή επιστολή - πρόσκληση προς όλα τα ΚΥΔ

Η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand (Αθήνα, Πλατεία Καραϊσκάκη Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τηλ. 216 8009900).

Με ανοιχτή πρόσκληση προς όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) της χώρας, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ απευθύνει κάλεσμα για κοινή διαμαρτυρία, προκειμένου να αποτραπεί η αποικιοκρατική σύμβαση που ευθέως στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των παραγωγών και στην νομική αυτοτέλεια των ΚΥΔ.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση:

«Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα», είπε ο διαφωτιστής Ντενί Ντιντερό. Ποια δικαιοσύνη, λοιπόν, μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην όχι απλά υπερβολικά επιεική, αλλά σκανδαλωδώς χαριστική προς τη GAIA σύμβαση απ’ τη μια και στη σκληρότητα του καταναγκασμού των ΚΥΔ να λειτουργήσουν ωσάν οι φοροεισπράκτορες της εταιρείας από την άλλη;

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο από τις 15 Μαρτίου 2017 να έχει αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μην έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ορθή και ομαλή διεξαγωγή του έργου, μετά από τόσες εξαγγελίες και δεσμεύσεις τόσο της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ , όσο και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ περί εξορθολογισμού της διαδικασίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης από το έτος 2017 και έπειτα.

Επιπροσθέτως δε, να ζητείται από όλα τα ΚΥΔ να συμβληθούν με τον Φορέα Συντονισμού, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις έναντι αυτού και υποχρεώνοντας τα να εισπράττουν για λογαριασμό τους έως και το ποσό των είκοσι ευρώ ανά αίτηση, αλλά και να παραδίδουν εγγυητικές επιστολές πληρωμής προς τον Φορέα Συντονισμού κατώτατου ύψους 1000 ευρώ. Και όλα αυτά να πρέπει να γίνουν άμεσα υπό την απειλή ότι αν δεν υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον Φορέα Συντονισμού θα διακοπεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα υποβολής ΕΑΕ 2017.

Δυστυχώς η Διοίκηση για ακόμη μια φορά εις βάρος τόσο των συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά κι όλων των ΚΥΔ, όσο και των ίδιων των παραγωγών, παραβιάζει την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της χρηστής διοίκησης και μετατρέπει το έργο του ΟΣΔΕ σε μέσο κερδοφορίας μιας ιδιωτικής εταιρίας, επιβάλλοντας ένα επιπλέον “χαράτσι” στους παραγωγούς μέσω των ΚΥΔ και της υποχρεωτικότητας της εν λόγω σύμβασης.

Χαράτσι “Αβέ Αξεσή” για τη …διασκέδαση του σουλτάνου!!! Μόνο οι Οθωμανοί είχαν ανάλογες απαιτήσεις απ’ τους υπόδουλους ραγιάδες. Και μόνο οι Πασάδες ήθελαν να τους προσκυνάμε.

Ας είμαστε ξεκάθαροι όμως:

Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.
Δεν προσκυνάμε κανέναν αφέντη.
Δεν υπογράφουμε τη θανατική μας καταδίκη.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Είμαστε αυτοί που με κόπο και προσωπικές θυσίες στηρίξαμε τους παραγωγούς σε δύσκολες εποχές.

Είμαστε αυτοί που δώσαμε στο πλευρό τους τον καλό αγώνα για να μη χαθούν οι επιδοτήσεις που τώρα θα υποβάλουν Αίτηση για να πάρουν ξανά.

Είμαστε αυτοί ̟ου τους στηρίζουμε σε όλες τις δράσεις, στην ίδια την παραγωγή τους.

Είμαστε αυτοί που επί δεκαετίες κάνουμε το έργο του ΟΣΔΕ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «αλεξιπτωτιστή» να μας κλέψει την ιστορία, την προσφορά, τους αγώνες, τις αγωνίες, τον ιδρώτα μας.

Ο ιδρυτής της ΠΑΣΕΓΕΣ και πατριάρχης του Συνεταιριστικού Κινήματος στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, είχε πει: «Άλλοι ζουν για τις ιδεολογίες και άλλοι ζουν από τις ιδεολογίες».

Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε.
Προφανώς και η GAIA, μαζί με τους υπηρέτες της.

Τώρα, θα πρέπει και η αριστερή κυβέρνηση να επιλέξει: Θα ταχθεί υπέρ μιας εταιρίας ιδιωτικών συμφερόντων ή υπέρ του παραγωγού και του δημοσίου συμφέροντος;

Ζητάμε: Δικαιοσύνη. Αξιοπρέπεια. Σεβασμό. Νομιμότητα.

Οι παράλογες, εξωφρενικές και αντισυνταγματικές απαιτήσεις της GAIA δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο:Ανοιχτή Πρόσκληση