Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Μεγάλη προσέλευση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Ικανοποίηση στην Ένωση Αγρινίου και στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών για την ανταπόκριση των πολιτών. ►Που μπορούν να απευθύνονται οι αγρότες εθελοντές αιμοδότες σε περίπτωση ανάγκης.

%ce%b1%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1-7

Απολύτως ικανοποιητική υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών στην Εθελοντική Αιμοδοσία που από νωρίς σήμερα το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, καθώς, μεταξύ άλλων, μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής στο κάλεσμα της Ένωσης Αγρινίου, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος Αγροτών.

Πρόκειται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη  αιμοδοσία, που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου αφιερώνει στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία. Με αυτή την αιμοδοσία εγκαινιάστηκε ουσιαστικά η συνεργασία του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα έχει σταθερό χαρακτήρα και διάρκεια, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος Αγροτών και να δημιουργηθεί μια «δεξαμενή», που θα χρησιμοποιείται σε περίπτωση ανάγκης.

Οι αγρότες εθελοντές αιμοδότες μπορούν, σε μια τέτοια περίπτωση, να επικοινωνούν με την Ένωση Αγρίνιου στο 2641.0.32299 ή στο 6972437944.

Στη σημερινή αιμοδοσία συμμετείχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πολλοί εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου.

Ο γενικός διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής επεσήμανε:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και ευελπιστούμε ότι με μια σειρά από παρόμοιες δράσεις θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής. Ως Συνεταιρισμός που καθημερινά είμαστε σε επαφή με χιλιάδες αγρότες, κρίναμε σκόπιμο να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία, ενισχύοντας τον εθελοντισμό και δημιουργώντας συνθήκες που θα μας κάνουν όλους να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς. Δημιουργούμε Τράπεζα Αίματος Αγροτών, πάντα σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, και ως Ένωση Αγρινίου καλούμε τους πολίτες, να στηρίξουν την προσπάθεια. Είμαστε αγροτικός νομός και οι αγρότες έχουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ξέρουν να προσφέρουν, ξέρουν να αγαπούν, να δίνουν…. Το ίδιο, είμαι βέβαιος, θα κάνουν και τώρα. Εμείς, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγρότη της περιοχής, σε κάθε του ανάγκη. Και αυτό προσπαθούμε και με τη σημερινή δράση…».