Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Πιστώσεις σε παραγωγούς άνω των 3 εκατ. ευρώ!

Πυλώνας στήριξης της αγροτικής οικονομίας η Ένωση Αγρινίου, ...που αν σταματήσει τις πιστώσεις θα καταρρεύσει η παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία.

%ce%bf%cf%81%ce%b3%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%b1

Με ποσό που αθροιστικά υπερβαίνει τα 3.000.000,00 ευρώ έχει πιστώσει η Ένωση Αγρινίου παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, πιστή στην αποστολή που με συνέπεια ο Συνεταιρισμός υπηρετεί δεκαετίες τώρα, ως ο πραγματικά μεγάλος σύμμαχος των αγροτών, που με κάθε μέσω στηρίζει την παραγωγή.

Πρόκειται για πολλές εκατοντάδες αγρότες, που, προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν ή να συνεχίσουν την κτηνοτροφική τους εκμετάλλευση, προμηθευτήκαν εφόδια ή έκαναν χρήση των υπηρεσιών του Συνεταιρισμού, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ, με την «υπόσχεση» ότι η πληρωμή θα γίνει όταν μπορέσουν, κατά κανόνα δηλαδή, μήνες μετά. Το ποσό πίστωσης ποικίλει, ανά περίπτωση, δε, μπορεί να ανέρχεται από μερικές έως πολλές χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά, η Ένωση Αγρινίου θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, αφού, ιδιαίτερα σήμερα, που η άμεση και έμμεση φορολογία, η καθυστέρηση πληρωμών από το κράτος και οι γενικότερες κυβερνητικές πολιτικές εξόντωσης των αγροτών, δεν αφήνουν άλλο περιθώριο. Αν η Ένωση Αγρινίου σταματήσει τις πιστώσεις, η παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία θα αντιμετωπίσει σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Βέβαια, με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε όχι απλά να καταβάλει τις οφειλόμενες αμοιβές προς τους ελάχιστους εργαζομένους όπου υπάρχουν αυτές, αλλά να προγραμματίσει σειρά άλλων παρεμβάσεων αναπτυξιακού περιεχομένου. Προέχει, όμως, η παραγωγή και η ουσιαστική στήριξη των αγροτών. Μιλώντας για οφειλές σε αριθμό εργαζομένων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει ανάλογος αριθμός που για διάφορους λόγους χρειάστηκε να προπληρωθεί. Εννοείται πως θεσμικά δεν υπάρχει καθεστώς «προπληρωμών». Αναφερόμαστε στη γνωστή διαδιδιαδικασία του «έναντι», της οποίας κάνουν χρήση οι εργαζόμενοι που το επιθυμούν. Και επισημαίνουμε ότι παρά τη συμφωνία μειώσεων που υπήρξε, οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου εξακολουθούν να απολαμβάνουν μισθούς πολύ μεγαλύτερους απ’ τα προβλεπόμενα βάση συλλογικών-επιχειρησιακών συμβάσεων.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι ο ισολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός παρουσιάστηκε σε ανοιχτή διαδικασία γενικής συνέλευσης, την οποία μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν να έχουν και να εκφέρουν άποψη, εφ’ όσον τους ενδιαφέρει η αλήθεια και δεν κινούνται από διόλου ακατανόητες σε εμάς εμμονές.