Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Θ. Κουτσουπιάς: Όλοι για έναν

…αλλά αν κάποιοι δεν συμφωνήσουν στην προάσπιση του συνεταιριστικού κινήματος, θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς στη δημιουργία του νέου φορέα, που δεν μπορεί παρά να έχει αμιγώς συνεταιριστικό χαρακτήρα.

προεδρος (1)

Σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων Συνεταιρισμών απ’ όλη τη χώρα συνεχίστηκαν σήμερα οι διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου κεντρικού συνεταιριστικού φορέα. Η «νέα ΠΑΣΕΓΕΣ» θα γεννηθεί ενδεχομένως και μέσα στον Αύγουστο, αφού πρόθεση των συμμετεχόντων είναι να επισπεύσουν τις διαδικασίες και το συντομότερο δυνατό να κατατεθεί το καταστατικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, εξερχόμενος της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ούτε μια μέρα χωρίς τη σκέπη κεντρικού φορέα εκπροσώπησης και η σημερινή μας απόφαση έρχεται ακριβώς αυτό να επιβεβαιώσει, μη αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Προχωράμε, λοιπόν, στη συγκρότηση ενός ενιαίου κεντρικού συνεταιριστικού φορέα, που θα απευθύνεται και θα εκφράζει το σύνολο των συνεταιρισμών.

Εκτιμώ ότι αυτό το νέο ξεκίνημα θα μας βρει ενωμένους και πως οι όποιες επιμέρους διαφωνίες θα παραμεριστούν, ώστε από κοινού να οικοδομήσουμε το νέο μας σπίτι, που θα παρέχει προστασία και ασφάλεια σε κάθε συνεταιρισμό, αλλά και σε κάθε παραγωγό. Ως προς αυτό, σχηματίζουμε επιτροπή διαβούλευσης, αντικείμενο της οποίας θα είναι η αναζήτηση κοινού τόπου με συναδέλφους που έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί ο κοινός παρονομαστής. Αν όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.

Θα υπερασπιστούμε την αυτονομία και ανεξαρτησία του νέου φορέα, που, σε καμία των περιπτώσεων, δεν πρέπει να εκτραπεί σε λογικές πέραν εκείνων που διέπουν και χαρακτηρίζουν το συνεταιριστικό κίνημα και τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές. Η ανάγκη για γνήσια, αυθεντική και ανόθευτη εκπροσώπηση, είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ.

Θεωρώ, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διαφωνίες και σκοπιμότητες. Τα προβλήματα του αγροτικού χώρου είναι τόσα και τέτοια, που επιβάλουν κοινή δράση, υπό την κεντρική καθοδήγηση ενός ισχυρού φορέα, απολύτως συνεταιριστικού».