Ένωση Αγρινίου

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας

"Η Ένωση Αγρινίου έχει την ουσιαστική βούληση να μετάσχει σε συνέργειες αναπτυξιακές, να συμβάλουμε όπου και όσο μπορούμε σε κάθε θετική για τον τόπο πρωτοβουλία".

13383907_10154102353060985_1012722318_o

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Β’ Forum για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου, στη θέση Άγιος Γεώργιος (Αρχοντικό). Οι θεματικοί άξονες του forum αναφέρονται στη βιώσιμη  Ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας και της γύρω από αυτήν περιοχής, στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, στην ανάπτυξη  υποδομών για την διασφάλιση  των περιβαλλοντικών και οικολογικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στον χωροταξικό σχεδιασμό των δράσεων, στην ανάπτυξη του αγροτικού, θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού και στην καταγραφή και ανάδειξη του πολιτιστικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και σχολικός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Νεραντζής, ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μελετητής Ιωάννης Καρυδάς, καθώς και ο Κωνσταντίνος Τζίκας, Δικηγόρος – Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Α. Σ. «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» κ. Γιάννης Καλλίμορφος, ο οποίος και εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών, αφού προηγηθεί η απαραίτητη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, «ώστε να περάσουμε, επιτέλους, από τη θεωρία στην πράξη».

Ακολουθεί απόσπασμα της παρέμβασης του κ. Καλλίμορφου:

«…Ελπίζω η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει το ορόσημο, ώστε να περάσουμε, επιτέλους, από τη θεωρία στην πράξη. Γι’ αυτό άλλωστε βρίσκομαι σήμερα εδώ. Για να δηλώσω υπεύθυνα ότι η Ένωση Αγρινίου έχει την ουσιαστική βούληση να μετάσχει σε συνέργειες αναπτυξιακές, να συμβάλουμε όπου και όσο μπορούμε σε κάθε θετική για τον τόπο πρωτοβουλία.

Και ναι, η λίμνη Τριχωνίδα και όλα όσα τη συνοδεύουν και την χαρακτηρίζουν, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στις επόμενες γενιές, αλλά και με σεβασμό στις ανάγκες του σήμερα.

Πριν μιλήσουμε για την ανάπτυξη, δυστυχώς, θα πρέπει να λύσουμε στοιχειώδη ζητήματα. Η άρδευση των καλλιεργειών που βρίσκονται δίπλα απ’ τη λίμνη, για παράδειγμα, είναι ένα από αυτά. Θα έλεγα, ακόμη, ότι δεν έχει αξία, δεν έχει περιεχόμενο καμιά συζήτηση περί ανάπτυξης, αν κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτή δεν έχει η εκπαίδευση, η έρευνα, η καινοτομία…».

Επίσης, στο forum μίλησε και το διευθυντικό στέλεχος της ΑΜΦΙΓΑΛ κ. Γιώργος Τουμπής, παρουσιάζοντας, πέρα απ’ το ιστορικό της δημιουργίας της μεγάλης μονάδας γαλακτοκομικών προϊόντων, τις προοπτικές που διανοίγονται για την ευρύτερη περιοχή και για τον κλάδο της κτηνοτροφίας στο νομό μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο της παρέμβασης του κ. Τουμπή:

Ταυτόχρονα με τις εργασίες του forum λειτούργησε εκθεσιακός χώρος, όπου πανελλαδικές και τοπικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τις δράσεις τους, τα προϊόντα τους, καθώς και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα, που σχετίζεται με την λειτουργία και προβολή της επιχείρησης τους.

Επίσης στο διήμερο των εκδηλώσεων  πραγματοποιήθηκαν και οι "Γιορτές Τριχωνίδας", με πλούσιο πρόγραμμα.