Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Επαγρυπνούμε. Και εργαζόμαστε!

Θ. Κουτσουπιάς: Έχουμε την ιερή υποχρέωση έναντι της ιστορίας μας, της προσφοράς μας σε ετούτο τον τόπο και των χιλιάδων οικογενειών που μας εμπιστεύονται, να προβλέψουμε τα επερχόμενα, να ελιχθούμε ανάλογα, να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε.

συμβούλιο (2)

Η αρχική προετοιμασία του master-business plan και των σεναρίων βιωσιμότητας, καθώς και η προετοιμασία των διαδικασιών για τα επόμενα βήματα που στη βάση των κατευθύνσεων που η Ένωση Αγρινίου θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα η ίδια μελέτη υποδείξει, απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Η πρόταση του προέδρου κ. Θωμά Κουτσουπιά έγινε ομόφωνα αποδεκτή, καθώς το σύνολο των μελών του Δ.Σ. συμφώνησε ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων, τα νέα δεδομένα στο οικονομικό-φορολογικό πεδίο, οι γενικότερες ανακατατάξεις και κυρίως μια σειρά επιμέρους πολιτικών επιλογών που κρατικοποιούν τους Συνεταιρισμούς και στοχοποιούν την παραγωγικότητα, θα πρέπει να βρουν προετοιμασμένη την Οργάνωση.

Άλλωστε, είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένο πλέον η Ένωση Αγρινίου να πορευθεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου, που θα προβλέπει κάθε πιθανό σενάριο, ώστε να συνεχίσει με την ίδια ένταση να υπηρετεί τον αγρότη και την οικονομία της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η Ένωση Αγρινίου, από το 1930, οπότε και ιδρύθηκε, με την τότε μορφή του Συνεταιρισμού, μετράει ήδη πολλές δεκαετίες συνεχούς προσφοράς και δυναμικής παρουσίας, διαμορφώνοντας, εν πολλοίς, καταστάσεις που για πολλές δεκαετίες ακόμη θα συνεχίσουν να συνοδεύουν τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της Αιτωλοακαρνανίας. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…. Άλλοι είναι οι περαστικοί από ετούτη τη χώρα. Ελπίζουμε, μόνο, στο σύντομο πέρασμά τους, να αφήσουν και κάτι όρθιο…

«Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται μοιρολατρικά να αποδεχθούμε το ζοφερό μέλλον που κάποιοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Παθητικό ρόλο δεν είχαμε ποτέ και, φυσικά, δεν θα έχουμε τώρα. Η δική μας αντίσταση στα όσα απίθανα και εντελώς εξωφρενικά θέλουν να μας επιβάλουν, δεν θα είναι φωνές και καταγγελίες. Έχουμε την ιερή υποχρέωση έναντι της ιστορίας μας, της προσφοράς μας σε ετούτο τον τόπο και των χιλιάδων οικογενειών που χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται, να προβλέψουμε τα επερχόμενα, να ελιχθούμε ανάλογα, να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε. Να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, στηρίζοντας έμπρακτα τον παραγωγό και την αγροτική οικονομία», τόνισε ο κ. Κουτσουπιάς.

Ο ίδιος εξηγεί:

«Η εκπόνηση αυτής της μελέτης θα είναι ο οδηγός για το μέλλον. Μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, καταβάλαμε μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Και σε πείσμα πολλών, τα καταφέραμε. Σήμερα, όμως, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την οικονομική κρίση, τα  capital controls, την εξοντωτική φορολόγηση και όλα χαρακτηρίζουν την ζώσα επιχειρηματική, παραγωγική και συνεταιριστική πραγματικότητα. Έχουμε να αντιπαλέψουμε τον παραλογισμό. Τις εμμονές, τις ιδεοληψίες, την εμπαθή στοχοποίηση, την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικότητας. Αυτά τα ξέρουν οι παραγωγοί μέλη μας. Τα βλέπουν, τα ζουν και ανησυχούν. Σ’ αυτούς απευθύνομαι, λοιπόν, για να τους πω: Επαγρυπνούμε. Και εργαζόμαστε».

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα καθοριστούν οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, η οποία και θα επεκτείνεται σε όλες της δράσεις της Ένωσης Αγρινίου.