Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Μάθημα... στο εργοστάσιο!

Πρακτική Άσκηση  μαθητών Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας-Τυποποίησης Ελιών της Ένωσης Αγρινίου.

12506895_1141506505874703_305130188_n - Αντίγραφο

 

Μια ιδιαίτερη μέρα ήταν η σημερινή για τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Εργαστηρίου Κηπουρικής του ΕΕΕΕΚ Αγρινίου, αλλά και για το προσωπικό του εργοστασίου επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της Ένωσης στη Σπολάϊτα. Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις μας όπου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ την προϊσταμένη του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη για τον τρόπο λειτουργείας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων της Ένωσης Αγρινίου.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τη δυναμική του κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία εν συνόλω, αλλά και τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά.

Η εμπειρία από την επίσκεψη στο εργοστάσιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους 18 μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει  ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την ιερή, για τη χώρα μας, ελιά.

Η άμεση επαφή των μαθητών με την πραγματικότητα που κλήθηκαν να μελετήσουν, δια της απευθείας εμπλοκής με το αντικείμενο της μάθησης, τη φυσική συνάντηση μαζί του, τη συμμετοχή σε ενέργειες σε σχέση με αυτό και όχι με απλές σκέψεις ή  συλλογισμούς, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική, αφού τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα και έδειξαν ότι κατανόησαν πλήρως όλα όσα μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης τους εξήγησε η προϊσταμένη του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη.

Οι μαθητές εξέφρασαν πολλές απορίες σχετικά με τη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, εντυπωσιάστηκαν, δε, απ’ τις στεγασμένες δεξαμενές, το μέγεθος και η ποσότητα των οποίων κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Πριν την αποχώρηση απ' το εργοστάσιο στη Σπολάϊτα, οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελιές φετινής παραγωγής, διαπιστώνοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Τους μαθητές συνόδευαν οι Γαλιανίδη Άννα, Καταφιώτη Μαλαματή, Μανώλης Βίκτωρ, Παπαθανάση Ευτυχία, Πατρόπουλος  Αθανάσιος και Σιλαίου Παρασκευή, οι οποίοι επίσης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο απ’ τις εγκαταστάσεις όσο, κυρίως, απ’ το αποτέλεσμα της δουλειάς που επιτυγχάνεται σ’ αυτές.