Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

100% επιτυχία για τους παραγωγούς της Ένωσης Αγρινίου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων παραγωγών που εκπαιδεύτηκαν στην Ένωση Αγρινίου για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.

εξετάσεις εα φμ (3)

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στο εξεταστικό κέντρο που όρισε το υπουργείο στο Αγρίνιο. Οι παραγωγοί δήλωσαν ότι η όλη διαδικασία ήταν σύμφωνη με τα αναμενόμενα, καθώς είχαν πλήρως ενημερωθεί σχετικά, είχαν δε λάβει την αναγκαία κατάρτιση, ενώ είχαν προηγηθεί, στα κεντρικά μας γραφεία στην Ένωση Αγρινίου, εξετάσεις προσομοίωσης, για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή τους.

Οι παραγωγοί μας είχαν αριστα εκπαιδευτεί κααι απέκτησαν όλοι το πιστοποιητικό, που είναι υπλέον υποχρεωτικό για όλους.

Οι παραγωγοί μας είχαν άριστα εκπαιδευτεί και απέκτησαν όλοι το πιστοποιητικό, που είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους.

Το σύνολο των εξεταζομένων παραγωγών μας ήταν 20, χωρισμένοι σε δυο ομάδες των 10… και πέρασαν όλοι!

Εντός του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η εκπαίδευση παραγωγών στα γραφεία μας. Όσοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η απόκτηση του πιστοποιητικού είναι πλέον υποχρεωτική.

Για όσους χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα χωρίς πιστοποιητικό η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιασμό. Προβλέπεται ακόμη η κατάσχεση των παράνομων προϊόντων και επιβολή φυλάκισης από τρεις μήνες έως ένα έτος.

Επιπλέον, οι παραγωγοί στερούνται τις ενισχύσεις και στην περίπτωση διαπίστωσης κατοχής, διακίνησης ή χρήσης αυτών των προϊόντων δεν λαμβάνουν όλες τις επιδοτήσεις στο σύνολό τους και χάνουν ακόμα και τα δικαιώματά τους.

Κατά συνέπεια, το σύνολο των παραγωγών πρέπει να εκπαιδευτεί και να περάσει από τη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κ. Σπύρο Καραμπλιάνη στο 2641.0.69017 ή να προσέρχονται στα γραφεία μας στο Αγρίνιο, στην οδό Παπαϊωάννου 23.

Επιπλέον, για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή και για κάθε υποστήριξη, οι αγρότες μας μπορούν να απευθύνονται επίσης στην Ένωση Αγρινίου και στο κατάστημα φυτοπροστατευτικών ή να επικοινωνούν στο 2641.0.69012.

Στο κατάστημά μας, οι παραγωγοί θα βρουν στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές τα σκευάσματα που ταιριάζουν στην καλλιέργειά τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.