Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Η ΠΑΣΕΓΕΣ για το αγροτικό πετρέλαιο

Η κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο σημαίνει κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής.

τρακτερ εα φμ (1)

Την κατηγορηματική αντίθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Τζανέτος Καραμίχας προς την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας μια που η ενέργεια συμμετέχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο συνολικό κόστος παραγωγής.

Επιπλέον, όπως συμπλήρωσε ο κ. Καραμίχας, μια τέτοια ενέργεια, σε συνδυασμό με όσα θα ακολουθήσουν με το φορολογικό – ασφαλιστικό των αγροτών καθιστούν την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας απαγορευτική.

Οι παραπάνω επισημάνσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ έγιναν με αφορμή πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για συμμετοχή στην κοινή συνεδρίαση με τις Διαρκείς Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 14:00, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της επί των διατάξεων Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «για την Ενεργειακή Απόδοση» που μεταξύ των άλλων προβλέπει στο άρθρο 51 τη σταδιακή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Σημειώνεται πως η ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβε την πρόσκληση καθυστερημένα, την Παρασκευή το απόγευμα 30/10/2015, και δυστυχώς λόγω προγραμματισμένης από καιρό συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου την ίδια ημέρα και ώρα, δεν κατέστη δυνατή να παραβρεθεί εκπρόσωπός της στην εν λόγω συνεδρίαση.

Λόγω όμως της σοβαρότητας του θέματος και των επιπτώσεων που θα έχει στην αγροτική παραγωγή μια τέτοια ενέργεια, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε συνοπτικά να εγγράφως θέση επί του θέματος, με σχετική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ εδώ: