Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Έναρξη απογραφής ζωικού κεφαλαίου

Ξεκίνησε η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου. Μέχρι 15 Δεκεμβρίου η προθεσμία. Έτοιμη η Ένωση Αγρινίου να συμβάλει στη διαδικασία.

κατσίκια ΦΜ-ΕΑ (9) - Αντίγραφο

Οι κοινοποιήσεις των απογραφών στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δεσμευτικά έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να μην θεωρηθούν εκπρόθεσμες, οπότε προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και επιπτώσεις στις επιδοτήσεις.

Ειδικά από φέτος, η απογραφή μπορεί να κοινοποιείται είτε

  1. με την προσέλευση του κάθε κατόχου στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, όπως συνέβαινε έως σήμερα, είτε
  2. με τη χρήση ψηφιακής εφαρμογής που έχει τεθεί σε λειτουργία στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο κάτοχος των αιγοπροβάτων συμπληρώνει τα στοιχεία του στην αντίστοιχη φόρμα και του αποστέλλονται με e-mail κωδικοί πρόσβασης, με τους οποίους μπορεί να υποβάλει τα απογραφικά στοιχεία. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων εκδίδεται σχετική βεβαίωση, που ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Η ανωτέρω ηλεκτρονική διαδικασία δεν απαλλάσσει τον κάτοχο από την ευθύνη της ενημέρωσης και του έντυπου μητρώου της εκμετάλλευσης που έχει στην κατοχή του.

Η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων περιορίζεται σε μια μόνο φορά ετησίως (κατά την απογραφική περίοδο), ενώ σε περίπτωση υποβολής λανθασμένων στοιχείων, ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να απευθύνεται στο Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής του.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους αιγοπροβατοτρόφους, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία, είτε να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή, είτε να προσέλθουν στα Αγροτικά Κτηνιατρεία, όσον το δυνατόν συντομότερα και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες λήξης της προθεσμίας.

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτολοακαρνανίας και της Ένωσης Αγρινίου, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεκπαιρέωση της όλης διαδικασίας.

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στα κεντρικά μας γραφεία στο Αγρίνιο, στην Παπαϊωάννου 23, προκειμένου το εξειδικευμένo μας προσωπικό να τους διευκολύνει και να αποφευχθούν λάθη ή παραλείψεις που θα κοστίσουν.