Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Μαίνεται η «φωτιά» στα βοσκοτόπια

Επικίνδυνη καθυστέρηση στη σύνταξη του Διαχειριστικού Σχεδίου.

βοσκοτόπια-ένωση αγρινίου (2)

Έκδηλη είναι η ανησυχία των χιλιάδων κτηνοτρόφων στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη τη χώρα, αφού το αρμόδιο υπουργείο έμεινε στη θεωρία, αρνούμενο να πράξει το αυτονόητο, για το οποίο δεσμεύτηκε ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις και έντονες αντιδράσεις, σχετικά με τη σύνταξη Διαχειριστικών Σχεδίων για τα βοσκοτόπια.

Για την ακρίβεια, η αλληλουχία λαθών και παραλείψεων, συστηματικής και μάλλον σκόπιμης καθυστέρησης (…άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί), αποπροσανατολισμού και πρωτοφανούς ανεπάρκειας, έχει οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη στα χρονικά κατάσταση ομηρίας τους κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική ΚΥΑ, που και αυτή με μεγάλη και ανεξήγητη καθυστέρηση υπεγράφη, διακρίνεται από αντιεπιστημονικά χαρακτηριστικά, δημιουργεί ανισότητες και αδικίες, πράγμα που σε όλους τους τόνους ανέδειξε η Ένωση Αγρινίου και αναγνώρισε τελικά το υπουργείο, αναθέτοντας τη σύνταξη ειδικού διαχειριστικού σχεδίου.

Ωστόσο, δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση που από κοινού με την Ένωση Μεσολογγίου, τους Δήμους και την Περιφέρεια υποβάλαμε, ύστερα από σχετική μας πρωτοβουλία, για τη σύνταξη του Διαχειριστικού, τη σύνταξη του οποίου ανέλαβαν εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου. Οι μήνες, όμως, περνούν και ουδέν νεότερων υπάρχει.

Με δεδομένη, μάλιστα, την νέα καθυστέρηση που θα υπάρξει λόγω των εκλογών που αποφάσισε και προκάλεσε η παραιτηθείσα κυβέρνηση, παραμένει εντελώς άγνωστο το αν και πότε θα κατατεθεί το Διαχειριστικό Σχέδιο και ως εκ τούτου άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα δοθούν οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους.