Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Υπέρ του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και του «ΝΑΙ» η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σαφή τοποθέτηση υπέρ του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και κεκτημένου της χώρας κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, υποστηρίζοντας σαφώς στο επερχόμενο δημοψήφισμα το ΝΑΙ.

eas_agriniou_02

Για το κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης των συνεταιρισμένων αγροτών η πορεία της χώρας μέσα και μαζί με την Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ομοίως, αδιαπραγμάτευτο είναι το κοινό νόμισμα, το Ευρώ, που στηρίζει την εθνική οικονομία και αποτελεί βάση προόδου, σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ωστόσο το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε τη διαφωνία του και με την πρόταση των Θεσμών, που μεταφέρει βάρη στις πλάτες των πλέον αδυνάτων, αλλά και με την πρόταση της Κυβέρνησης, που δεν απέχει διακριτά από την πρόταση των Θεσμών.

Τέλος το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την Κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, που να εξασφαλίζει δίκαιο επιμερισμό των βαρών στους πολίτες, αλλά και την σταθερότητα και προοπτική της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σημειώνεται, ότι η θέση του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ διαμορφώθηκε μέσα από την Πανελλαδική σύσκεψη των Προέδρων των οργανώσεων –επιχειρήσεων μελών της Οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στην Αθήνα. Με βάση τα συμπεράσματα της σύσκεψης, όπου ακούσθηκε και καταγράφηκε πλήθος απόψεων, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ καταλήγοντας στα παραπάνω συμπεράσματα.