Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Όχι …στο «όχι» στην Ευρώπη

Οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου εκφράζουν την αγωνία τους και διατρανώνουν την απόλυτη αντίθεσή τους σε όλα όσα υπονομεύουν την εργασία και το μέλλον τους.

σημαια

Δηλώνουν δε ότι ενδεχόμενη έξοδος απ’ το ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται, θα σημάνει ολοσχερή κατάρρευση κάθε οικονομικής-παραγωγικής δραστηριότητας, κάτι που θα πρέπει σοβαρά να απασχολήσει το σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, αλλά και τους ίδιους τους αγρότες, που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν στις γεωργικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις, χωρίς τη στήριξη των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Γιαννοκώστας

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Γιαννοκώστας

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Ένωσης Αγρινίου (Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Τριχωνίδας-Βάλτου-Ξηρομέρου), κ. Βασίλης Γιαννοκώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που ήδη βιώνουμε ξεπερνά τα όρια της αντοχής μας. Μετά από “σκληρή διαπραγμάτευση” πέντε μηνών και εντελώς αναπάντεχα, φτάσαμε στο εφιαλτικό σημείο των κλειστών τραπεζών και του ορατού όσο ποτέ κινδύνου της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Οι συνέπειες θα είναι πραγματικά ολέθριες… και μακάρι αυτό να αφορούσε μόνο τα μέλη του Συνδέσμου μας ή μόνο τον τοπικό αγροτικό πληθυσμό.

Δυστυχώς, το σχέδιο Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή, το οποίο έχει πλέον πλήρως αποκαλυφθεί, δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο απ’ το ανοιχτά να ταχθούμε υπέρ της Ευρώπης στο δημοψήφισμα και να καλέσουμε όλους τους εργαζομένους, όπου κι αν απασχολούνται, να κάνουν το ίδιο. Να αντιληφθούν ότι η “ελπίδα” που τους έταξαν κάποιοι, οι μεγαλύτεροι μισθοί και ο παράδεισος, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει σε καθεστώς απομόνωσης και χρεοκοπίας».