Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Δήλωση Θ. Κουτσουπιά

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις αριστερές ιδεοληψίες και εμμονές της, επιχειρεί να υποτάξει σε αυτές κάθε παραγωγικό κύτταρο, αρχής γενομένης απ’ τους Συνεταιρισμούς.

proedros (1)

Ενδεικτική των προθέσεών της είναι «εντολή» που διαβιβάστηκε στον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου σχετικά με το πρόγραμμα της Οργάνωσης Ελαιουργικών Φορέων, στο οποίο έρχεται ετεροχρονισμένα να αλλάξει το πλαίσιο, θέτοντας εκ των υστέρων νέους όρους, οι οποίοι και στην πραγματικότητα ακυρώνουν το ίδιο το πρόγραμμα και κάθε προσπάθεια που με κόπο κάναμε ως τώρα.

Η επιχείρηση «αριστερού ελέγχου» δεν μας εκπλήσσει, βέβαια, αφού είναι γνωστές οι προθέσεις τις κυβέρνησης για «εκδημοκρατισμό» (με ότι αυτή εννοεί) του πλέον δημοκρατικού θεσμού, των Συνεταιρισμών δηλαδή, ωστόσο, δεν περιμέναμε ποτέ να θέσει όρους δημοσίου σε φορείς που εκ του νόμου και εκ της φύσεώς τους λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η Ένωση Αγρινίου δεν αρνήθηκε ποτέ τον έλεγχο απ’ τα αρμόδια όργανα του κράτους. Αντιθέτως, είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την απόλυτη διαφάνεια, κάτι που έχουμε αποδείξει στην πράξη. Αν, όμως, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο Συνεταιρισμός είναι δικό της παράρτημα και όχι ένωση παραγωγών, αν επιθυμεί να καθορίσει η ίδια το πλαίσιο λειτουργίας, αν επεμβαίνει στη διαχείριση  …ας αναλάβει στο τέλος του μήνα και τη μισθοδοσία του προσωπικού, μαζί με τα λειτουργικά και άλλα έξοδα.

Αν πάλι απλώς δεν επιθυμεί την ύπαρξή μας, ας το διευκρινίσει και ας αναλάβει το κόστος των συνεπειών.

Θωμάς Κουτσουπιάς

πρόεδρος Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ