Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Κύριε Αποστόλου, τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

Άγνοια, …εξυπηρέτηση συμφερόντων …ή δημιουργία τεχνητής αποτυχίας και αναζήτησης άλλοθι; Μια απίστευτη απόφαση υπουργού ανάβει φωτιές στο ΟΣΔΕ.

κατσίκια ΦΜ-ΕΑ (2) - Αντίγραφο

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με την οποία κάνει αποδεκτές ορισμένες προσφυγές φορέων κατά της υπ’ αριθμ. 37224/26-03-2015 απόφασης του Προέδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., δίνοντάς τους πλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο επόμενο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση Φορέων Α και Β βαθμού. Και δεν θα υπήρχε απολύτως τίποτε το μεμπτό σε αυτή την απόφαση, αν ανάμεσα σε αυτούς που ο υπουργός τους δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν εν τέλει στο ΟΣΔΕ, δεν ήταν και η περίπτωση σχήματος, κυρίαρχο ρόλο, αν και «αθέατο» για τις αρχές, έχει ο μελετητής σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για τη δράση του κατά τα παρελθόντα έτη, αλλά και σωρεία επώνυμων καταγγελιών για πλαστογράφηση υπογραφών και προσπάθεια εξαπάτησης του Οργανισμού Πληρωμών, του κράτους και των αγροτών.

Πρόκειται για την περίπτωση στην οποία έχουμε και στο πρόσφατο παρελθόν αναφερθεί (ΕΔΩ), ύστερα από καταγγελίες παραγωγών και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πολύ σωστά, απέκλεισε τότε το συγκεκριμένο σχήμα, επικαλούμενος τη μη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από παραγωγούς. Δεν φανταζόμασταν ποτέ, όμως, ότι θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική ηγεσία στο εποπτεύον υπουργείο που να αγνοήσει τις επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας που, ενώ το εν λόγω σχήμα τους εμφάνιζε να έχουν αποδεχθεί τη σύμπραξη μαζί του, εκείνοι…δεν είχαν ιδέα, δεν είχαν υπογράψει καμιά δήλωση, δεν είχαν απολύτως καμία πρόθεση να συνεργαστούν με ανθρώπους η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των οποίων έχει κριθεί σε δικαστικές αίθουσες, …με αποφάσεις καταδικαστικές.

Ο κ. υπουργός, αλήθεια, δεν έχει γνώση; Πως πήρε μια τέτοια απόφαση, μια τέτοια ευθύνη;

Και σε τελική ανάλυση, πως θα μπορέσει να αιτιολογήσει το γεγονός ότι παραβλέπει τα πάντα και τους πάντες, προκειμένου να εξυπηρετήσει… σίγουρα όχι τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα, τους αγρότες.

Αν πάλι, η απόφασή του αυτή είναι το άλλοθι που επιθυμεί να δημιουργήσει για να αντλήσει επιχειρήματα που θα του επιτρέψουν να επικαλεστεί αποτυχία του σημερινού μοντέλου στην όλη διαδικασία των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο δρόμος που διάλεξε είναι πολύ επικίνδυνος…

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός οφείλει να υπερασπιστεί το κύρος της διαδικασίας και τους αγρότες. Εάν δεν γνωρίζει τα σχετικά με τις καταγγελίες, ας φροντίσει, έστω και καθυστερημένα, να ενημερωθεί. Και ας λάβει υπόψιν του ότι τέτοιες πρακτικές, δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνησή του συνολικά. Είναι οι πρακτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, τις οποίες και υποτίθεται ότι η νέα κυβέρνηση θα άφηνε στο παρελθόν.

Δυστυχώς, …διαπιστώνουμε το αντίθετο.