Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Η αγορά της Κίνας μπορεί να ανοίξει για τα ελληνικά προϊόντα

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Αναπληρωτή Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ και Προέδρου της Ένωσης Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιά και των υπευθύνων της Παγκόσμιας Εμπορικής Κοιλάδας του China Yanjiao Logistics City του Πεκίνο, αλλά και ανώτατων αξιωματούχων του τοπικού κινεζικού κρατιδίου.

DSC_0156 - Αντίγραφο

 

Η Ελλάδα ανοίγει πλέον έναν σταθερό δίαυλο εμπορικής και εξαγωγικής επικοινωνίας με την τεράστια και τόσο σημαντική κινεζική αγορά, αφού μετά την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών δίνεται η δυνατότητα με ελάχιστο κόστος στα ελληνικά προϊόντα να έχουν μόνιμη παρουσία στην κινεζική πρωτεύουσα των 24 εκατομμυρίων ανθρώπων - που προσελκύει και το ενδιαφέρον του 1,5 δισεκατομμυρίου του συνολικού πληθυσμού των Κινέζων, απαλλαγμένα από τα λειτουργικά, διαχειριστικά έξοδα καθώς και τα έξοδα δικτύου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά για την έναρξη μεγάλης κλίμακας εμπορικής συνεργασίας, αρχικού ποσού επένδυσης 12- 12,5 δις. ευρώ, που αφορά ενδεχομένως και εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και προϊόντα.

Ειδικά, για τα συνεταιριστικά προϊόντα ανοίγονται σημαντικές προοπτικές πραγματικής και άμεσης πώλησης στην κινεζική αγορά.

Στιγμιότυπο απ' την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.  Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς εκτιμά ότι μια νέα, επωφελής για τους αγρότες, εποχή... μόλις ξεκίνησε.

Στιγμιότυπο απ' την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς εκτιμά ότι μια νέα, επωφελής για τους αγρότες, εποχή... μόλις ξεκίνησε.

Το μυστικό βρίσκεται ακριβώς στην ιδιαιτερότητα του project, που είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Καταρχήν το China Yanjiao Logistics City είναι… τεράστιο.

Έχει έκταση 10 χιλιόμετρα μήκος επί 10 χιλιόμετρα πλάτος, δηλαδή δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλα τα προϊόντα και τις περισσότερες υπηρεσίες του κόσμου σε ένα λειτουργικό σύστημα, που θα αποδίδει σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους καταναλωτές.

Το China Yanjiao Logistics City δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να προβάλλουν και κυρίως να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στην κινεζική αγορά, χωρίς λειτουργικά έξοδα, δαπάνες αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων τους στην Κίνα, ακόμη και χωρίς έξοδα για τους αναγκαίους μισθούς των εκεί εργαζομένων.

Όλες αυτές τις δαπάνες που αποτελούσαν και τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τις εξαγωγικές προσπάθειες μικρομεσαίων αλλά και μεγαλυτέρων επιχειρήσεων, τις αναλαμβάνει το China Yanjiao Logistics City και για τις υπηρεσίες του λαμβάνει ένα προσυμφωνημένο ποσοστό επί των πωλήσεων, είτε λιανικής, είτε χονδρικής.

Ικανοποίηση και στις δυο πλευρές για την επίτευξη της συμφωνίας. Οι δυνατότητες, πλέον, είναι μεγάλες.

Ικανοποίηση και στις δυο πλευρές για την επίτευξη της συμφωνίας. Οι δυνατότητες, πλέον, είναι μεγάλες.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιάς επιστρέφοντας στη χώρα μας με τη συμφωνία συνεργασίας ανά χείρας δήλωσε σχετικά: «Ένα πρώτο, μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς την κινεζική αγορά έχει γίνει. Τα συνεταιριστικά προϊόντα έχουν πλέον τη δυνατότητα με ελάχιστο κόστος, μόνιμης παρουσίας, προώθησης και πώλησης σε εκατομμύρια κινέζων. Υπάρχουν, ήδη, δυνατότητες και για μεγάλης κλίμακας εξαγωγές, εκτός από τις άμεσες λιανικές πωλήσεις.

Δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες, να επισημάνουμε τους όποιους κινδύνους και σαν συνεταιριστικό κίνημα, να εισέλθουμε πρώτοι σε μια νέα εποχή, ένα νέο κόσμο.

Το China Yanjiao Logistics City είναι μια καλή ιδέα που υλοποιούν οι κινέζοι και η Ελλάδα κατέχει ήδη υψηλή και τιμητική θέση έναντι των άλλων ανταγωνιστριών χωρών. Μένει να τις εκμεταλλευθεί προς όφελός της.

Πολύ σύντομα ελπίζω να έχουμε τα πρώτα εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα».

paseges.gr