Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Επικίνδυνη καθυστέρηση

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι γίνεται με τα βοσκοτόπια και με τις δασικές περιοχές; Τι πρέπει να κάνουμε τελικά;

βοσκοτόπια-ένωση αγρινίου (2)

Η παραπάνω ερώτηση παραγωγού απασχολεί πολύ κόσμο...., όχι όμως και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Τουλάχιστον όχι σοβαρά.
Το υπουργείο επιμένει, για τα ιδιωτικά και ενοικιαζόμενα βοσκοτόπια, στην απαίτηση έγκρισης από τα Δασαρχεία. Εν τω μεταξύ, πλησιάζει ο Μάιος μήνας και καμιά απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει με τα Διαχειριστικά Σχέδια…

Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση Αγρινίου και πολλοί άλλοι φορείς, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Πολύ φοβόμαστε ότι, αν εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση, θα πάμε σε κινητοποιήσεις…

Ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου, πάντως, σε ότι αφορά τα βοσκοτόπια και τις εγκρίσεις απ’ τα δασαρχεία (καταφέραμε πλέον να μιλάμε για «εγκρίσεις» και όχι για «πράξεις χαρακτηρισμού», που θα ήταν εντελώς ανέφικτο να εκδοθούν), βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες δασικές αρχές της περιοχής μας, στις οποίες, ωστόσο, δεν έχει κοινοποιηθεί καμιά σχετική εγκύκλιος-απόφαση έως αυτή τη στιγμή. Κατά συνέπεια, το ερώτημα για το αν και κατά πόσο είναι δυνατό έγκαιρα να εκ-δοθούν αυτές οι «εγκρίσεις», είναι πραγματικό!

Ενδεικτικό της μάλλον χαοτικής κατάστασης που επικρατεί και της αδυναμίας του κράτους να φέρει σε πέρας υποθέσεις που κατά βάση είναι απλές, αποτελεί το γεγονός ότι η 9μελής επιτροπή που συγκροτήθηκε προκειμένου να εξετάσει αυτά τα ζητήματα, …δεν κατέληξε πουθενά, δεν έφερε αποτέλεσμα. Κατά πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, μάλιστα, το μέλος που γνώριζε σε βάθος το όλο θέμα, παραιτήθηκε!

Εμείς, πάντως, ως Ένωση Αγρινίου μπορούμε και έχουμε ζητήσει να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας ηλεκτρονικά. Και αναμένουμε…

Το ίδιο ισχύει και για το Διαχειριστικό Σχέδιο του νομού μας, όπου επίσης διεκδικούμε τη σύνταξή του, σε μια προσπάθεια αποφυγής προβλημάτων και εξόχως δυσάρεστων καταστάσεων, …που πλησιάζουν.

Για τα θέματα αυτά υπήρξαν επισημάνσεις, επιστολές, παραινέσεις, παρεμβάσεις, πιέσεις απ’ την πλευρά μας. Τώρα περιμένουμε τις αποφάσεις του κράτους, που, επαναλαμβάνουμε, καθυστερούν επικίνδυνα.