Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σκληρή κριτική για τις πληρωμές

Ανάστατοι είναι οι Έλληνες βαμβακοπαραγωγοί μετά την αθέτηση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ.

πασεγες

Σε μια περίοδο που οι βαμβακοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και προετοιμάζονται για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και πάρα τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού για πληρωμή την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είδανε τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που αναλογούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση του βάμβακος.

Επειδή δεν είναι σωστό και πρέπον οι Έλληνες αγρότες να είναι αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης,  η ΠΑΣΕΓΕΣ με αίσθημα ευθύνης καλεί την Κυβέρνηση άμεσα να εξαγγείλει χρονοδιάγραμμα καταβολής πληρωμών όλων των εκκρεμοτήτων  και απαιτεί αυτή τη φορά το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί.

«Τέλος η ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά τη δέσμευση του Υπουργείου ότι δεν θα χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι όσοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να πιάσουν το πλαφόν συγκομιδής λόγω καιρικών συνθηκών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες και αναμένουμε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τη Βιολογική Γεωργία του 2012, για τα προγράμματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας που είναι απλήρωτα στο σύνολό τους, για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013 και του 2014, αλλά και για τα Σχέδια Βελτίωσης.