Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Παρέμβαση για τις καταστροφές

Την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Αποστόλου  και του ΕΛΓΑ ζητά η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Σταρακά.

ε

Με έγγραφό της προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς και προς τον ΕΛΓΑ,  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά ζητά  την άμεση παρέμβασή τους μετά τις πρόσφατες καταστροφές.

Η κα. Σταρακά επισημαίνει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των αναγκών που υπάρχουν και τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες. Έτσι  ώστε να μην οδηγηθεί η Αιτωλοακαρνανία σε αφανισμό της αγροτικής της οικονομίας, ειδικά μετά από την απώλεια επιδοτήσεων αλλά και άλλες θεομηνίες που προηγήθηκαν.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Κατά τις πλημμύρες που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία την 30η Ιανουαρίου έως και 2η Φεβρουαρίου, καταγράφτηκαν σοβαρές ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και σε γεωργικά κτίσματα και αποθηκευμένα προϊόντα (ζωοτροφές).

Παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ενεργοποιώντας τις προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασίες (καταγραφή ζημιών κλπ), προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί και να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Επισημαίνεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας, που βρίσκονται σε απόγνωση, μετά και τις απώλειες των επιδοτήσεων, αλλά  και τις ζημιές από χαλάζι και παγετό, με αποτέλεσμα τον ορατό κίνδυνο αφανισμού της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας".