Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Η Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστεί

Το 30% των τυροκομικών επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί για εξαγωγές στην Κίνα, βρίσκονται στο νομό μας!

ε (2)

Μετά την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου η Κίνα αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα προϊόντων παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές το ενδιαφέρον της για προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι αυτονόητο ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί σε συνάρτηση με τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας δημιουργούν ευκαιρίες συνεργασίας και δίνουν τεράστιες δυνατότητες προώθησης των ελληνικών προϊόντων, κυρίως δε αγροτικών, για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον απ’ την Κινεζική πλευρά.

Σε ότι αφορά τα γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα, οι δυνατότητες που διανοίγονται για την Αιτωλοακαρνανία είναι πραγματικά τεράστιες, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρίνιου, το 30% των επιχειρήσεων που πληρούν τις προδιαγραφές και που έχουν εγγραφεί στο σχετικό κατάλογο με τις πιστοποιημένες για εξαγωγές στην Κίνα επιχειρήσεις, βρίσκονται στο δικό μας νομό!

Πρόκειται για 13 τυροκομικές επιχειρήσεις, που αν το επιδιώξουν, μπορούν πλέον να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τον γίγαντα της άπω ανατολής, …υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες σε παραγωγή. Σημειώνουμε ότι στην εν λόγω λίστα πιστοποίησης δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση σε επίπεδο Περιφέρειας Δ.Ε., ενώ συναντάμε μία μόλις απ’ την Πελοπόννησο και τρεις απ’ την Ήπειρο.

Η λίστα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αιτωλοακαρνανίας στον τομέα της κτηνοτροφίας.