Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σήμα κινδύνου

Άμεσες πρωτοβουλίες ζητούν οι Θ. Κουτσουπιάς και Κλ. Σαραντίδης για το ειδικό καθεστώς εφοδιασμού και την υπεράσπιση της εγχώριας παραγωγής, αφού η κερκόπορτα της επιδότησης ναύλων σε πλοία άλλων χωρών άνοιξε… και πρέπει να κλείσει!20141203_094829

Το μείζον θέμα της διατήρησης του ειδικού καθεστώτος εφοδιασμού των έως 100.000 κατοίκων ελληνικών νησιών, όπως αυτό καθιερώθηκε από ετών με σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά και του γενικού Διευθυντή της Ένωσης Καβάλας κ. Κλέαρχου Σαραντίδη.

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός της επιδότησης ναύλων σε πλοίο που απέπλευσε  απ’ τη Ρουμανία μεταφέροντας πρώτες ύλες σε νησί της χώρα μας. Αυτό, σε μια εσφαλμένη ερμηνεία των Οδηγιών, συμβαίνει για πρώτη φορά και ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια τη φιλοσοφία του μέτρου, το οποίο και καθιερώθηκε με μοναδικό σκοπό την τη μείωση του κόστους των μεταφορικών, μέσω της επιδότησης ναύλων, ώστε να μπορούν τα ελληνικά προϊόντα να φτάνουν στην λεγόμενη άγονη γραμμή των διάσπαρτων μικρών νησιών της πατρίδας μας.

Η για πρώτη φορά επιδότηση πλοίου άλλης χώρας, ανοίγει την κερκόπορτα εξοβελισμού των εγχώριων προϊόντων, με όσες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει αυτό, τόσο για τους Έλληνες παραγωγούς και τους Συνεταιρισμούς γεωργικών προϊόντων όσο και για την εθνική οικονομία στο σύνολό της.

«Εφιστούμε την προσοχή. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ελληνικό υπουργείο πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση οι απώλειες θα είναι τεράστιες, η ζημιά μεγάλη», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Κουτσουπιάς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη υπεράσπισης της εγχώριας παραγωγής, όχι με λόγια και διακηρύξεις αλλά με πράξεις.

Απ’ την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Καβάλας κ. Σαραντίδης σημείωσε: « Αναδεικνύουμε έγκαιρα ένα πρόβλημα που αν σήμερα δεν αντιμετωπιστεί πολύ φοβάμαι ότι θα αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τέτοιου είδους καταστάσεις, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός».