Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Καταβάλλονται οι ενισχύσεις 2ετίας στη Βιολογική Γεωργία, ακολουθεί η 5ετία και η Βιολογική Κτηνοτροφία. Συνεχίζεται η προσπάθεια για να μην υπάρξουν απώλειες σε Ενιαία Ενίσχυση και Εξισωτική Αποζημίωση.1618673_735531776479971_536201108_n - Αντίγραφο

Εστάλησαν σήμερα απ’ τη ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας οι καταστάσεις για την πληρωμή των δικαιούχων του μέτρου 214 «Αγροπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» Δράση 1.1. Βιολογική Γεωργία. Πρόκειται για 585 αιτήσεις πληρωμής για την παράταση 2ετίας. Μετά τους ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ,  έχουν εγκριθεί και άμεσα πληρώνονται οι 535 παραγωγοί, με το συνολικό ποσό των 977.000 ευρώ.

Ακολουθούν οι καταστάσεις για την 5ετία στη Βιολογική Γεωργία και οι ανάλογες αιτήσεις για το πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί που απερρίφθησαν απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν από αύριο να υποβάλουν ενστάσεις, είτε απ’ ευθείας στη ΔΑΟΚ είτε μέσω της Ένωσης Αγρινίου, που αναλαμβάνει τη διευκόλυνση των παραγωγών μελών της και τη μαζική αποστολή των ενστάσεων.

Οι αιτήσεις για τις πληρωμές 2ετίας εστάλησαν με καθυστέρηση σήμερα, παρά το γεγονός ότι η ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ήταν έτοιμη από την περασμένη εβδομάδα, καθώς τεχνικά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του, βάση του αρχικού προγραμματισμού. Η ολιγοήμερη καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου ή το αργότερο την επομένη ημέρα θα καταβληθεί το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης (πρώτη δόση για την Αιτωλοακαρνανία ήταν 46.566.317,41 ευρώ και αφορούσε σε 29.038 δικαιούχους). Η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει ακατάπαυστα την προσπάθεια εξεύρεσης των επιπλέον στρεμμάτων που ζητούν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στις επιδοτήσεις των αγροτών του νομού μας, τόσο απ’ την Ενιαία Ενίσχυση όσο και απ’ το 60% της Εξισωτικής και άλλων προγραμμάτων.