Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Πρόβλημα ξανά με τα βοσκοτόπια

Νέο πρόβλημα φαίνεται ότι θα κληθούν για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και ξαφνικά… χάνουν επιπλέον 160.000 στέμματα βοσκοτόπων.photo_gallery_ktinotrofia_2

Η συνολική απώλεια βοσκοτόπων "στα χαρτιά" για το νομό  θα είναι μεγαλύτερη των 1,7 εκατ. στρεμάτων!!! 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου πρόκειται να ανοίξει για τους Συνεταιρισμούς το σύστημα Ενιαίας Ενίσχυσης, ώστε να γίνουν διορθώσεις πληρωμών όπου χρειάζεται. Η Ένωση Αγρινίου, πέτυχε έναν άθλο, καθώς  υπήρξαν πολλές αλλαγές, στο χαρτογραφικό υπόβαθρο, με αποτέλεσμα να χρειαστούν οι ανάλογες προσαρμογές κάθε φορά, αφού κατάφερε να φτάσει στην κορυφή στην πληρότητα της πληρωμής.

Οχτώ μήνες σκληρής δουλειάς από δεκάδες υπαλλήλους που έφτασαν στο επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα δεν επαρκούν. Θα πρέπει, αν όντως ισχύσει η νέα αυτή τεράστια μείωση, να προβούν ξανά στο σχεδιασμό απ΄την αρχή, ψάχνοντας βοσκοτόπια με το μικροσκόπιο.

Το δε γεγονός ότι κάπου στη διαδρομή της επικυροποίησης των στοιχείων «χάθηκαν» περισσότερα από 1.700.000 στρέμματα στην Αιτωλοακαρνανία, δεν συγκινεί κανέναν…

Ωστόσο οι συνέπειες θα είναι άμεσες και θα είναι καταστροφικές για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Οι κτηνοτρόφοι περαν της απώλειας των δικαιωμάτων που έχουν διασφαλίσει, απεντάσσονται απ’ τα αγροπεριβαλοντικά, χάνουν την εξισωτική αποζημίωση. Εκατομμύρια, που θα λείψουν, βεβαίως, απ’ τον τόπο μας.

Η Ένωση Αγρινίου αναμένει τα επίσημα στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα και αναλόγως θα πράξει. Οι κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν ότι σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Ένωση Αγρινίου, που έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια για την κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία, θα είναι δίπλα τους.