Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Παράταση στις εισφορές-Στήριξη στην πολύτεκνη αγρότισσα

Παράταση προθεσμίας πληρωμής τριμηνιαίων δόσεων των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ-Πρόγραμμα χρηματικών βραβείων σε πολύτεκνες αγρότισσες.oga_4

Η Διοίκηση του ΟΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση στην αποστολή των ειδοποιήσεων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, παρατείνει μέχρι την Παρασκευή 28-11-2014 την προθεσμία πληρωμής των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων παλαιότερων ρυθμίσεων που έληγε στις 14-11-2014.

Με απόφαση της Διοίκησης, ο ΟΓΑ θα δέχεται πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων, μέχρι 28-11-2014, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν ήδη αποσταλεί.

 

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Με στόχο την στήριξη της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας και στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του, ο ΟΓΑ υλοποιεί για πρώτη φορά Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Οργανισμό.

Χθες, 18-11-2014, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία ενέκρινε το εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης σχετικά με το Πρόγραμμα αυτό, δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. O ΟΓΑ επιβραβεύει 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, με χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ κάθε μία και προσωπικό έπαινο. Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

Η Διοίκηση ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις από 24-11-2014 μέχρι και 3-12-2014. Με νεότερη ανακοίνωση θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της παροχής αυτής.