Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Φορολόγηση εισοδήματος από ΑΠΕ ως αγροτικό

Συμφωνία Καρασμάνη - Χαρδούβελη για τη φορολόγηση, ως αγροτικού, του εισοδήματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισχύος μέχρι 100 KW. Ικανοποίηση στην Ένωση Αγρινίου.

DSC_5346 - Copy

Συμφωνία επήλθε, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW να θεωρείται και να φορολογείται πλέον ως αγροτικό.

Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου φορολόγησης είχε θέσει εδώ και μήνες ο κ. Καρασμάνης προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ο οποίος περιλάμβανε ανάλογη ρύθμιση, πράγμα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αγρινίου, το οποίο και έχει επανειλημμένως εκφραστεί με κάθε τρόπο στην ηγεσία και σε υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμοδίων υπουργείων. Η εν λόγο ανακοίνωση έγινε με ικανοποίηση δεκτή απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγρινίου, καθώς επιλύεται, επιτέλους, ένα χρόνιο πρόβλημα που έντονα απασχολούσε τους παραγωγούς μέλη μας.