Στον κρίσιμο για τους αγρότες τομέα των ενισχύσεων η Ένωση Αγρινίου λειτουργεί υποδειγματικά, ολοκληρώνοντας κάθε φορά έγκαιρα και με τη δέουσα υπευθυνότητα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα καθυστέρησης που να οφείλεται σε λάθη ή παραλείψεις απ’ τη δική μας πλευρά.

Κατά κύριο λόγο, το Τμήμα Επιδοτήσεων, με το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει, αναλαμβάνει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, την Εξισωτική Αποζημίωση και την Επιστροφή ΦΠΑ.

ΟΣΔΕ

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) είναι στην ουσία ένα είδος αγροτικού κτηματολογίου, που αναφέρεται σ’ αυτόν που εκμεταλλεύεται τα αγροτεμάχια. Δημιουργήθηκε με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προκειμένου οι κοινοτικές επιδοτήσεις-ενισχύσεις να καταλήγουν στους πραγματικούς δικαιούχους.

Ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων πραγματοποιείται από τα εκπαιδευμένα συνεργεία της Ένωσης Αγρινίου, με βάση το νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο που διέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού.

Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα αυτό, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, εξ ολοκλήρου ή υποστηρικτικά, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, συλλέγει, επεξεργάζεται και καταχωρεί τις αιτήσεις-δηλώσεις Καλλιέργειας Εκτροφής ΕΛΓΑ των παραγωγών και στη βάση αυτών αποδίδονται οι ανάλογες επιδοτήσεις, άμεσες και έμμεσες. Η διαδικασία του ΟΣΔΕ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσουν οι αιτήσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων που υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε χρόνο οι αγρότες. Η εμπειρία και η καλή οργάνωση που διαθέτει η Ένωση Αγρινίου συμβάλουν στην ταχεία ολοκλήρωση, με ευεργετικές συνέπειες για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, πιο αναλυτικά:

1. ΟΣΔΕ

Από το 2011 έως το 2013 δεν υπήρχε τιμοκατάλογος για το έργο της υποβοήθησης των αγροτών στην υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης διότι,  ήταν στα πλαίσια διεθνούς διαγωνισμού που κατοχυρώθηκε στο σχήμα της ΠΑΣΕΓΕΣ με τους Συνεταιρισμούς και την εταιρεία Neuropublic ΑΕ.

Το 2014 άλλαξε το πλαίσιο υποβολής με την υπ'αρίθμ. 8008-22/01/14 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πιστοποίηση - Αναγνώριση Φορέων Α' Βαθμού, Φορέων Β' Βαθμού & Φορέα Συντονισμού στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020.

2. Υπηρεσίες GIS

3. Συμβουλευτικές υπηρεσίες αιτημάτων μεταβολής

4. Ενημέρωσης πορείας επιδοτήσεων

5. Σενάρια πρόσθετων χρηματοδοτήσεων

6. Τήρηση Φακέλου Αγρότη

7.Μισθωτήρια Συμβόλαια

8.Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποβοήθηση για συμμόρφωση του παραγωγού με τις απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης

9. Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποβοήθηση στην συμπλήρωση Μητρώου Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης

10. Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποβοήθηση στην συμπλήρωση Μητρώου εισροών-εκροών & Ημερολόγιο Γεωργικών Εργασιών

11. Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποβοήθηση στην συμπλήρωση Μητρώου Φαρμακευτικής Αγωγής

Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης που κατέχουν οι γεωργοί είναι δυνατό να μισθώνονται ή να μεταβιβάζονται με πώληση ή με άλλο τύπο οριστικής μεταβίβασης, συνοδευόμενα με γη, ή χωρίς γη.

H υποβολή στη διαδικτυακή εφαρμογή ηλεκτρονικού αρχείου (από σαρωτή) με το κατά περίπτωση σχετικό υπόδειγμα αίτησης μεταβίβασης, καθορίζεται με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις παρακάτω κατηγορίες καθώς και τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

α) Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων με μεταβίβαση γης.

β) Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς μεταβίβαση γης.

γ) Μίσθωση δικαιωμάτων με μίσθωση γης.

δ) Μίσθωση δικαιωμάτων χωρίς μίσθωση γης.

ε) Μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς.

στ) Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς μίσθωση γης.

ζ) Αλλαγή προσωπικών στοιχείων δικαιούχου βασικής ενίσχυσης (ΑΦΜ, επωνυμία, αλλαγή νομικού καθεστώτος).

Ορισμός φορέα υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ορίζεται ως αρμόδιος φορέας για την υποβολή και εξέταση των αιτήσεων μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.  

Για να θεωρηθεί πλήρης η καταχώρηση της αίτησης μεταβίβασης απαιτείται:

Το κατά περίπτωση σχετικό υπόδειγμα αίτησης μεταβίβασης υποβάλλεται πλήρως και ορθά συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο από τους αντισυμβαλλόμενους και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του κάθε αντισυμβαλλόμενου ξεχωριστά από αρμόδια αρχή.

Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτόματα, με την οριστικοποίηση της στη διαδικτυακή εφαρμογή.  Με την οριστικοποίηση της αίτησης, αυτή λαμβάνει αυτόματα αριθμό και ημερομηνία πρωτοκόλλου και θεωρείται υποβληθείσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με την υπηρεσία αυτή ο συνεταιρισμός μας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ενδιαφερόμενο παραγωγό, συμπληρώνει και διεξάγει προέλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και υποδειγμάτων. Καταχωρεί ηλεκτρονικά τα αιτήματα, υποβάλει μετά από σάρωση τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά. Παρακολουθεί την πορεία των αιτημάτων στην αρμόδια υπηρεσία και ενεργεί συμπληρωματικά σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Επικοινωνία: 2641.0.69013 - 69034

Μέτρο 144

Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να είναι γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που:

  • Ενεργοποίησαν, το 2009, δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό, στις περιοχές καπνοπαραγωγής της χώρας και δεν τα μεταβάλλουν ουσιαστικά κατά την περίοδο 2010-2013.
  • Καταθέτουν τριετές επιχειρηματικό σχέδιο (ΕΣ) για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εκμετάλλευσής τους, περιλαμβανόμενης και της διαφοροποίησης εκτός γεωργίας.

Η πρόοδος σε σχέση με το επιχειρηματικό σχέδιο αξιολογείται μετά την πάροδο δώδεκα μηνών.

Το ενδιαφέρον για το μέτρο αυτό ήταν πολύ μεγάλο διότι η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είχε την μεγαλύτερη ομάδα καπνοπαραγωγών στην Ελλάδα και ο Καπνός ήταν για την χώρα εθνικό προϊόν μαζί με την ελιά και το Βαμβάκι.

Οργανώθηκαν  ομάδες έργου με φορητούς υπολογιστές και απευθυνθήκαμε στα χωριά στα 2/3 του Νομού. Το μέτρο είχε τεράστια απήχηση στους παραγωγούς και τεράστια επιτυχία αφού εντάχθηκαν σε αυτό μέσω του συνεταιρισμού μας χιλιάδες αγρότες και το έσοδο για την Αιτωλοακαρνανία ανήλθε στο ποσό των

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν τριετές.  Ωστόσο σαν έργο διήρκησε 4 έτη.

Εξισωτική Αποζημίωση

Η εξισωτική αποζημίωση είναι η ενίσχυση προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Στόχος του μέτρου είναι η παραμονή των κατοίκων στις μειονεκτικές αυτές περιοχές και η συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Δικαιούχοι του μέτρου είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι γεωργοί, νόμιμοι κάτοχοι και αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης
  •  Είναι μόνιμοι κάτοικοι ορεινών ή μειονεκτικών ή με ειδικά προβλήματα περιοχών ή είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι
  • Είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και δεν έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.
  • Πρέπει να κατέχουν και να εκμεταλλεύονται τουλάχιστον 20 στρέμματα χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης, περιλαμβανομένης και αυτής των βοσκοτόπων
  • Τα οικογενειακά εξωγεωργικά εισοδήματα τους δεν υπερβαίνουν το εισόδημα που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Ένωση Αγρινίου και το Τμήμα Επιδοτήσεων αναλαμβάνει τη συμπλήρωση και αποστολή των σχετικών καταστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με κάθε λεπτομέρεια για το είδος της καλλιέργειας ή του ζωικού κεφαλαίου, ώστε να αποδοθούν οι αναλογούσες ενισχύσεις στους δικαιούχους.

Επικοινωνία: 2641.0.69025

Επιστροφή ΦΠΑ

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται  στους αγρότες που έχουν υπαχθεί στο ειδικό κατ’ αποκοπή καθεστώς που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), αναλαμβάνοντας την συγκέντρωση των δικαιολογητικών και διεκπεραίωσης όλης της προβλεπόμενης διαδικασίας για την επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που επιβαρύνει τις αποκτήσεις αγαθών και λήψεις υπηρεσιών (εισροές), στους συγκεκριμένους αγρότες.

Ο αριθμός των αγροτών που εξυπηρετούσε ο συνεταιρισμός μας μέχρι και το 2013 ήταν πολύ μεγάλος έφτανε μέχρι και τους 8.000. Ωστόσο με τις αλλαγές στην οικονομία πάρα πολλοί εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς, γι' αυτό και δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία τμήματος λογιστικής εξυπηρέτησης.

Δικαιούχοι επιστροφής – Βάση υπολογισμού της επιστροφής

  • Δικαιούχοι επιστροφής του ΦΠΑ που έχει επιβαρύνει τις εισροές τους είναι οι αγρότες οι οποίοι εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41του Κώδικα ΦΠΑ, κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η παράδοση των αγροτικών προϊόντων τους, ή η παροχή των αγροτικών υπηρεσιών τους, ανεξάρτητα αν κατά το χρόνο που ζητείται η επιστροφή έχουν μεταταχθεί σε άλλο καθεστώς ή έχουν διακόψει τις εργασίες τους. Προϋπόθεση για την επιστροφή, χωρίς έλεγχο, αποτελεί η υποβολή δήλωσης Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του Ν. 3877/2010, εφόσον είναι υπόχρεοι.
  • Βάση επί της οποίας υπολογίζεται η επιστροφή, με τον κατ’ αποκοπή συντελεστή που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 41του Κώδικα ΦΠΑ, αποτελεί το σύνολο των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων που προέρχονται από παράδοση αγροτικών προϊόντων από δική τους αγροτική εκμετάλλευση ή παροχή αγροτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της αγροτικής τους εκμετάλλευσης, που πραγματοποιούν προς άλλο υποκείμενο στο φόρο, εκτός των αγροτών του ειδικού καθεστώτος, καθώς και από απόσυρση αγροτικών προϊόντων. Ως παράδοση αγαθών θεωρείται και η αξία αγροτικών προϊόντων που διατίθενται, ως αμοιβή σε είδος, για τη λήψη υπηρεσιών από άλλους υποκείμενους στο φόρο, όπως εκθλιπτικά, θεριζοαλωνιστικά, συλλεκτικά κλπ. δικαιώματα.

Αίτηση επιστροφής, απαραίτητα δικαιολογητικά και διαδικασία υποβολής της

  • Η επιστροφή του Φ.Π.Α. των εισροών στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος πραγματοποιείται με την υποβολή Αίτησης Επιστροφής από τον δικαιούχο, σύμφωνα με το έντυπο που έχει καθιερωθεί με την ΑΥΟ Π.953/88 (έντυπο 010Α – ΦΠΑ έκδοση 2007), με την επισήμανση ότι στον Πίνακα Γ΄ «αναλυτική κατάσταση δικαιολογητικών» τα ακαθάριστα έσοδα θα συμπληρώνονται μόνο στη στήλη (6) του εντύπου αυτού, δεδομένου ότι δεν υφίσταται διαφοροποίηση ως προς το συντελεστή επιστροφής. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται από την 1η Μαρτίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους για τα ακαθάριστα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
  • Η αίτηση επιστροφής Φ.Π.Α.(Συν 25), για την οποία χρησιμοποιείται το έντυπο Φ6 – έκδοση 2007, 010Α - ΦΠΑ, υποβάλλεται:
    α) είτε απευθείας από τον αγρότη στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός του, ή στη Δ.Ο.Υ. που διαθέτει τμήμα ελέγχου, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές του εκμεταλλεύσεις.
    β) είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η συνεταιριστική οργάνωση.
  • Με την αίτηση επιστροφής συνυποβάλλονται τα πρωτότυπα των νόμιμων φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.), ή του πρώην Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων (Π.Δ. 186/1992, από τα οποία προκύπτουν τα ακαθάριστα έσοδα από την παράδοση των αγροτικών προϊόντων και την παροχή των αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Αν τα πρωτότυπα των στοιχείων έχουν υποβληθεί από τον αγρότη, για οποιοδήποτε λόγο, σε άλλη υπηρεσία και δεν επιστρέφονται σ' αυτόν, αρκεί η υποβολή των αντιγράφων τους στα οποία θα βεβαιώνεται από την υπηρεσία αυτή ότι το πρωτότυπο έχει κατατεθεί και παραμένει σ' αυτή. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι ιδίως:
    - τιμολόγια αγοράς ή πώλησης αγροτικών προϊόντων,
    - εκκαθαρίσεις για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων μέσω παραγγελιοδόχου,
    - τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών προκειμένου για την παροχή αγροτικών υπηρεσιών,
    - τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στην περίπτωση λήψης υπηρεσιών από αγρότες, η αμοιβή των οποίων καταβάλλεται σε είδος (εκθλιπτικά, θεριζοαλωνιστικά, συλλεκτικά, κλπ. δικαιώματα),
    - εντάλματα πληρωμής ή άλλα νόμιμα στοιχεία που εκδίδονται για την καταβολή αποζημίωσης στον αγρότη στην περίπτωση απόσυρσης των αγροτικών προϊόντων.
  • Εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1, μπορεί να υποβληθεί συμπληρωματική ή τροποποιητική αίτηση επιστροφής. Συμπληρωματική είναι η αίτηση επιστροφής η οποία περιλαμβάνει νέα φορολογικά παραστατικά, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική αίτηση, ενώ τροποποιητική είναι αυτή με την οποία ζητείται η διόρθωση των αιτούμενων προς επιστροφή ποσών Φ.Π.Α. Στην περίπτωση που με την τροποποιητική αίτηση προκύπτει ποσό επιστροφής μικρότερο αυτού που είχε αρχικά επιστραφεί, η διαφορά καταβάλλεται στο δημόσιο με υποβολή έκτακτης περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. με υποχρέωση καταβολής του πρόσθετου φόρου που ορίζεται για την εκπρόθεσμη δήλωση από το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επιστροφή.5. Αιτήσεις επιστροφής γίνονται δεκτές μόνο εάν το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό ανέρχεται σε 20 ευρώ τουλάχιστον.

Λήψη στοιχείων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών στην αρχή κάθε έτους υποβάλει στο Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή σε εξουσιοδοτημένο από το ΥΠΑΑΤ εποπτευόμενο Οργανισμό αίτημα για τη λήψη ηλεκτρονικού αρχείου με τα στοιχεία της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου.

2. Το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ)  ή εξουσιοδοτημένος από το ΥΠΑΑΤ εποπτευόμενος Οργανισμός, με βάση το άρθρο 6του ν. 3874/2010(ΦΕΚ Α΄ 151/6.9.2010 για τη δια λειτουργικότητα του μητρώου με άλλα πληροφορικά συστήματα της δημόσιας διοίκησης, παρέχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονικό αρχείο  στο οποίο περιλαμβάνονται οι αγρότες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων του νόμου 3874/2010 και έχουν υποβάλλει Αίτηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, ή Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής του νόμου 3877/2010 εφόσον είναι υπόχρεοι. Το ανωτέρω ηλεκτρονικό αρχείο ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τα ηλεκτρονικά αρχεία που λαμβάνει από τις συνεταιριστικές οργανώσεις, σύμφωνα με την περίπτωση δ) του άρθρου 4.

3. Στο ηλεκτρονικό αρχείο της παραγράφου 2, αναγράφεται η κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής κάθε αγρότη ανά ομοειδή καλλιέργεια, ή ομοειδή ζωική μονάδα. Με τον όρο «κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής», για τους σκοπούς της απόφασης αυτής, εννοείται το ανώτατο ύψος ακαθαρίστων εσόδων που μπορεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, που λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες και με την εφαρμογή των συνήθων καλλιεργητικών πρακτικών ανά ομοειδή καλλιέργεια, ή ομοειδή ζωική μονάδα.

Υποχρεώσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Οι συνεταιριστικές οργανώσεις υποχρεούνται:

α) Να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις επιστροφής των αγροτών μαζί με τα παραστατικά της παραγράφου 3 του άρθρου 2 και να μεριμνούν για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων της αίτησης και της αναλυτικής κατάστασης που περιλαμβάνεται στην αίτηση.

β) Να καταχωρίζουν τις αιτήσεις επιστροφής, ηλεκτρονικά σε συγκεντρωτικές καταστάσεις. Στις συγκεντρωτικές αυτές καταστάσεις αναγράφονται, για κάθε αγρότη ξεχωριστά, τουλάχιστον:

  • ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος,
  • το συνολικό ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που  προέρχονται από  παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και  παροχές αγροτικών υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τα παραστατικά της παραγράφου 3 του άρθρου 2,
  • το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό,
  • ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού μαζί με το IBΑN της τράπεζας στην οποία τηρείται ο εν λόγω λογαριασμός. Η ένδειξη αυτή δεν απαιτείται προκειμένου για αιτήσεις που θα υποβληθούν, μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, το έτος 2013.

Ειδικά για αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν το έτος 2013, συγκεντρωτική κατάσταση αποτελεί το «Βιβλίο μεταγραφής αιτήσεων και αναλυτικών καταστάσεων δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος» που καθιερώθηκε με την ΑΥΟ Π.953/88, το οποίο μπορεί να συμπληρώνεται και χειρόγραφα. Για τις αιτήσεις αυτές υποβάλλεται ηλεκτρονικό αρχείο σε δισκέτα, το οποίο περιλαμβάνει τον ΑΦΜ του δικαιούχου αγρότη, το συνολικό ποσό επιστροφής και το ποσό 0,00.

γ) Να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τις ανωτέρω συγκεντρωτικές καταστάσεις, μαζί με τις αιτήσεις των αγροτών και τα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν.

δ) Να αποστέλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ή στον εξουσιοδοτημένο από το ΥΠΑΑΤ εποπτευόμενο Οργανισμό για κάθε ΑΦΜ δικαιούχου αγρότη, ηλεκτρονικές αναλυτικές καταστάσεις των φορολογικών  παραστατικών που υποβάλλονται μαζί με την αίτηση επιστροφής, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • το πλήθος και τη συνολική αξία των φορολογικών παραστατικών, ανά ομοειδή καλλιέργεια, ή ομοειδή ζωική μονάδα,
  • το πλήθος και τη συνολική αξία των φορολογικών παραστατικών παροχής αγροτικών υπηρεσιών.

Με τους όρους «ομοειδής καλλιέργεια» και «ομοειδής ζωική μονάδα», για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, νοούνται οι καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί στο παράρτημα ΙΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης υπ’ αριθ.  309891/14.12.2010 (ΦΕΚ 1966 Β΄/21.12.2010) κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του Ν. 3877/2010 (ΦΕΚ Α΄160)», όπως ισχύει κάθε φορά, ενώ για τις εκμεταλλεύσεις που δεν περιλαμβάνονται στο παραπάνω παράρτημα, λαμβάνεται υπόψη η κατάταξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ενέργειες των Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων επιστροφής και διαδικασία καταβολής του επιστρεφόμενου ποσού Φ.Π.Α.

Η Δ.Ο.Υ. στην οποία υποβάλλεται η αίτηση επιστροφής υποχρεούται:

1. Να παραλαμβάνει τις αιτήσεις επιστροφής μαζί με τις αναλυτικές καταστάσεις φορολογικών παραστατικών που υποβάλλονται απευθείας από τους αγρότες και μετά από διασταύρωση, των παραστατικών και της ορθής μεταφοράς των ποσών των φορολογικών στοιχείων στην αίτηση επιστροφής, τις καταχωρεί στο σύστημα TAXIS.

2. Να παραλαμβάνει τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, που υποβάλλονται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε ηλεκτρονική μορφή, και, μετά από μια σύντομη επαλήθευση να τις καταχωρεί στο TAXIS. 

3. Να ελέγχει την ακρίβεια της μεταφοράς του συνολικού ποσού επιστροφής από τις αιτήσεις των δικαιούχων αγροτών στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υποβάλλονται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις.

4. Να ελέγχει το ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που δηλώθηκε στην αίτηση-δήλωση, επιστροφής που υπεβλήθη για το προηγούμενο φορολογικό έτος προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρεί ή όχι τα κριτήρια υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς αγροτών.

5. Να συγκρίνει το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων που προκύπτει από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής με τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής κάθε δικαιούχου που περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή του εξουσιοδοτημένου από το ΥΠΑΑΤ εποπτευόμενου Οργανισμού μέσω της εφαρμογής στο TAXIS και στη συνέχεια:

α) πραγματοποιεί χωρίς έλεγχο την επιστροφή, εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης, στις περιπτώσεις όπου: αα) το συνολικό ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που προκύπτει από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής δεν υπερβαίνει τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής του αιτούντος, εκτός εάν ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. που πραγματοποιεί την επιστροφή διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες με βάση τα οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες καταστρατήγησης των διατάξεων.
αβ) από τη σύγκριση των ακαθάριστων εσόδων της αίτησης επιστροφής με την κανονική αξία του ΥΠΑΑΤ προκύπτει διαφορά φόρου προς επιστροφή μέχρι και 500 ευρώ,
αγ) δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του Ν.3877/2010, και το ποσό φόρου που προκύπτει προς επιστροφή είναι μέχρι και 100 ευρώ.

β) Πραγματοποιεί άμεσα χωρίς έλεγχο το ποσό που αντιστοιχεί στην κανονική αξία με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο του ΥΠΑΑΤ στην περίπτωση που τα ακαθάριστα έσοδα της αίτησης επιστροφής υπερβαίνουν την συνολική κανονική αξία αγροτικής παραγωγής του αιτούντος εκτός των αναφερόμενων στις ανωτέρω περιπτώσεις αβ και αγ. Το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται μετά από έλεγχο ο οποίος αφορά το σύνολο της αίτησης επιστροφής. 3284

γ) Σε κάθε περίπτωση που ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. διαπιστώνει από στοιχεία ή βάσιμες πληροφορίες(π.χ. δελτία πληροφοριών, εκθέσεις ελέγχου κ.λ.π.) που περιέχονται σε γνώση του ότι ο αιτών αγρότης ενήργησε ως λήπτης εικονικού ή πλαστού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου που νόθευσε αυτός ή άλλος για λογαριασμό του, καθώς και στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ενιαίας Δήλωσης Καλλιεργείας/Εκτροφής του Ν. 3877/2010, πλην της ανωτέρω αγ) περίπτωσης, η αίτηση διαβιβάζεται οπωσδήποτε στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου προκειμένου να διενεργηθεί ο προσήκον φορολογικός έλεγχος που θα αφορά το σύνολο των φορολογικών στοιχείων της αίτησης και η επιστροφή του υπόλοιπου ποσού που δεν αντιστοιχεί σε τέτοιου είδους παραστατικά δεν πραγματοποιείται. Μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής, σύμφωνα με τις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και γ), τα φορολογικά παραστατικά επιστρέφονται, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης επιστροφής (δηλαδή, μετά την 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους), στις συνεταιριστικές οργανώσεις ή στον αγρότη με υπογραφή αποδεικτικού παραλαβής, οι οποίοι υποχρεούνται να τα διαφυλάσσουν μέχρι την ημερομηνία παραγραφής και να τα θέτουν στη διάθεση των Δ.Ο.Υ. σε ενδεχόμενο έλεγχο μετά την επιστροφή.

Μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής, σύμφωνα με τις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και γ), τα φορολογικά παραστατικά επιστρέφονται, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης επιστροφής (δηλαδή, μετά την 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους), στις συνεταιριστικές οργανώσεις ή στον αγρότη με υπογραφή αποδεικτικού παραλαβής, οι οποίοι υποχρεούνται να τα διαφυλάσσουν μέχρι την ημερομηνία παραγραφής και να τα θέτουν στη διάθεση των Δ.Ο.Υ. σε ενδεχόμενο έλεγχο μετά την επιστροφή.

  • Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται διαφορά, σχετικά με το είδος καλλιέργειας, μεταξύ της δήλωσης καλλιέργειας και των παραστατικών που προσκομίζονται στη Δ.Ο.Υ. με την αίτηση επιστροφής από τον δικαιούχο αγρότη, η διαφορά αυτή δεν αποτελεί αιτία, αν δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, ώστε η επιστροφή να πραγματοποιηθεί κατόπιν ελέγχου. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή υφίσταται υποχρέωση της Δ.Ο.Υ. που διενεργεί την επιστροφή του εν λόγω αγρότη να ενημερώσει τον ΕΛΓΑ για την διαπίστωση της διαφοράς αυτής ώστε ο εν λόγω Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για την είσπραξη των ασφαλιστικών του εισφορών.
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής πραγματοποιείται εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής.
  • Η επιστροφή του φόρου γίνεται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., που πραγματοποιεί την επιστροφή, και την έκδοση ΑΦΕΚ. Ειδικά για την επιστροφή φόρου, για αίτηση που υποβάλλεται μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης, αυτή γίνεται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. που πραγματοποιεί την επιστροφή και την έκδοση Συγκεντρωτικού Φύλλου Έκπτωσης. Στην περίπτωση θανάτου αγρότη του ειδικού καθεστώτος, η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από τους κληρονόμους στο όνομα του θανόντος και το ποσό της επιστροφής αποδίδεται στα πρόσωπα αυτά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Το ποσό της επιστροφής Φ.Π.Α., μετά από τους τυχόν συμψηφισμούς, κατατίθεται στον προσωπικό λογαριασμό τραπέζης που έχει υποδειχθεί από τον αγρότη στην αίτηση επιστροφής (έντυπο 010Α-ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2014, Φ6 TAXIS).
  • Αιτήσεις προηγούμενων χρήσεων που εκκρεμούν κατά την έκδοση της παρούσας αξιολογούνται για έλεγχο ή μη σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο αυτό.
Επικοινωνία: 2641.0.69018