Ένωση Αγρινίου
Το εργοστάσιο στη Σπολάϊτα

Το εργοστάσιο στη Σπολάϊτα

Άποψη από το εσωτερικό του εργοστασίου

Άποψη από το εσωτερικό του εργοστασίου

Οι στεγασμένες δεξαμενές του εργοστασίου.

Οι στεγασμένες δεξαμενές του εργοστασίου.

Στο στάδιο της διαλογής

Στο στάδιο της διαλογής

Εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης ελαιών

Η βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ένα από τα κυρίαρχα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας. Είναι η σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά, που αντανακλά χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας και παράδοσης. Το ιερό δέντρο της ελιάς είναι σύμβολο εθνικό απ’ τα πανάρχαια χρόνια.


Εξωτερική άποψη του εργοστασίου

Η ελιά τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει, εμπνέει. Ένα κλαδί ελιάς μπορεί να φέρει την ειρήνη, ένα κλαδί ελιάς είναι το μεγαλύτερο έπαθλο για τον νικητή. Στην Αιτωλοακαρνανία καλλιεργούνται περί τις 334 χιλιάδες στέμματα και η Ένωση Αγρινίου, δεκαετίες τώρα, δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν, έχοντας δημιουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας της βρώσιμης ελιάς.

Η Ένωση Αγρινίου είναι από τις πρώτες Συνεταιριστικές Οργανώσεις Ελαιοπαραγωγών στην Ελλάδα που δημιούργησε τέτοια υποδομή. Το πρώτο συνεταιριστικό εργοστάσιο στη Δυτική Ελλάδα χτίστηκε στο Αγρίνιο το 1954. Σήμερα, η Ένωση εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στον τομέα, διαδραματίζοντας κυρίαρχο ρόλο σε εθνικό επίπεδο:

 • Διαθέτει σύγχρονες και υγιεινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και συσκευασίας ελαιών-Το μοναδικό εργοστάσιο επεξεργασίας με στεγασμένες δεξαμενές
 • Διαθέτει έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που ελέγχει την ελιά στο εργοστάσιο, ώστε το τελικό προϊόν να είναι απόλυτα ασφαλές και σε άριστη ποιότητα
 • Απαρτίζεται από έμπειρους ελαιοπαραγωγούς, που καλλιεργούν με αγάπη και φροντίδα την ελιά
 • Συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες της χώρας και του εξωτερικού
 • Δίνει «ταυτότητα» στην τοπική παραγωγή, είτε πρόκειται για τις πράσινες και μαύρες χονδροελιές (Κονσερβοελιά) Αγρινίου είτε για την ποικιλία Καλαμών.

Erg._elies_8Στο εργοστάσιο στη Σπολάϊτα, δυναμικότητας 3.500 τόνων, γίνεται η τυποποίηση, σε διάφορες συσκευασίες και μεγέθη:

Μαύρες επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Κονσερβοελιά Αγρινίου

 • Φυσικές μαύρες ελιές σε άλμη, χωρίς χημικά συντηρητικά
 • Φυσικές μαύρες ελιές χαρακτές σε λαδόξυδο, χωρίς χημικά συντηρητικά

Επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών

 • Φυσικές ελιές Καλαμών σε άλμη, χωρίς χημικά συντηρητικά
 • Φυσικές ελιές Καλαμών χαρακτές σε λαδόξυδο, χωρίς χημικά συντηρητικά

Πράσινες ελιές

 • Ισπανικού τύπου
 • Εκπυρηνωμένες
 • Τσακιστές

Γνωρίζοντας την πραγματική αξία της ελιάς και τις δυνατότητες της περιοχής, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία παράγονται περί τους 15.000 τόνοι, εκ των οποίων οι περίπου 10.000 τόνοι στην περιοχή της Ένωσης Αγρινίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε να πάμε ακόμη πιο μακριά τις ελιές μας, ακόμη πιο ψηλά το νομό μας.

Με νέες ετικέτες, με συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις προβολής των προϊόντων μας, με συμφωνίες σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, που, συν τοις άλλοις, διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή τιμή για τους παραγωγούς. Στόχος μας είναι οι ελιές Αγρινίου να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη Σπολάϊτα, επί της παλαιάς εθνικής οδού.

Επικοινωνία: 2641.0.91024 –fax 91180

mail: akou@easagr.gr

Διευθύντρια: Ακριβή Κούκη