Ένωση Αγρινίου
Η δημιουργία της ΑΜΦΙΓΑΛ συνιστά την πλέον σοβαρή παρέμβαση της Ένωσης Αγρινίου στο χώρο της αγροτικής οικονομίας.

Η δημιουργία της ΑΜΦΙΓΑΛ συνιστά την πλέον σοβαρή παρέμβαση της Ένωσης Αγρινίου στο χώρο της αγροτικής οικονομίας.

Μια μεγάλη υποδομή, δημιουργεί νέα δεδομένα

Μια μεγάλη υποδομή, δημιουργεί νέα δεδομένα

Η ΑΜΦΙΓΑΛ ήταν απαίτηση των καιρών, ...των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών

Η ΑΜΦΙΓΑΛ ήταν απαίτηση των καιρών, ...των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών

Μια σημαντική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα

Μια σημαντική επένδυση για την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα

ΑΜΦΙΓΑΛ

Το μεγάλο μειονέκτημα για τον παραγωγό αφορά στη διαχείριση που άλλοι κάνουν στα προϊόντα που ο ίδιος παράγει. Η ΑΜΦΙΓΑΛ δημιουργήθηκε για να αντιστρέψει αυτή τη δυσμενή για τους κτηνοτρόφους κατάσταση και για να ανατρέψει τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν, δίνοντας πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των παραγωγών, τους οποίους και έρχεται να απαλλάξει οριστικά από δεσμευτικά ολιγοπώλια.

Το «στοίχημα» της ΑΜΦΙΓΑΛ ήταν απαίτηση των καιρών… και των παραγωγών. Η κτηνοτροφία είναι η μεγάλη μας δύναμη, που οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου. Με την ΑΜΦΙΓΑΛ κερδίζει και ο παραγωγός και ο καταναλωτής. Πάνω απ’ όλα, όμως, κερδίζει η Αιτωλοακαρνανία.

Η σημασία της ίδρυσης της ΑΜΦΙΓΑΛ είναι προφανής: Οι κτηνοτρόφοι  βρίσκουν διέξοδο στα προβλήματα εμπορίας, διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην πολύπαθη αγορά γάλακτος, η Αιτωλοακαρνανία, ο νομός με το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο, κυρίαρχος και στην βιοκτηνοτροφία, αποκτά μια σύγχρονη μονάδα σε ένα από τα βασικά του προϊόντα.

Η ΑΜΦΙΓΑΛ σχεδιάστηκε κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στις απαιτήσεις των καταναλωτών, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της αγοράς. Η υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στοχεύει στο να στηρίξει έμπρακτα τον κτηνοτρόφο, παρέχοντας συγχρόνως στον καταναλωτή τη δυνατότητα να απολαύσει, σε πρώτο στάδιο, την εξαιρετικής ποιότητας φέτα και τα σκληρά τυριά, σε τιμές Ένωσης Αγρινίου!

Η δυναμικότητα της ΑΜΦΙΓΑΛ στο πρόβειο γάλα είναι 6000 τόνοι και στο κατσικίσιο γάλα 1.000 τόνοι ετησίως. Ταυτόχρονα μπορεί να επεξεργάζεται 50 τόνους αιγοπρόβειο γάλα ημερησίως, με παραγόμενα προϊόντα φέτα σε δοχεία και σκληρά τυριά.

Το όραμα της Ένωσης Αγρινίου για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, που θα υπηρετεί τις τοπικές ανάγκες, είναι πλέον πραγματικότητα. Η επένδυση των 7,6 εκατ. ευρώ είναι η απάντησή μας στα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων και της αγροτικής οικονομίας του τόπου.

Σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, έχει αναπτυχθεί η υπερσύγχρονη μονάδα, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα της, δίνοντας την ευκαιρία στα Αιτωλοακαρνανικά προϊόντα να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Ήδη, η διοίκηση της ΑΜΦΙΓΑΛ έχει  διασφαλίσει την ταυτόχρονη διάθεση των τελικών προϊόντων και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας με την Αμερικανική αγορά, γεγονός που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν, με όσα οφέλη μπορεί αυτό να έχει για τους παραγωγούς μας.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΑΜΦΙΓΑΛ, στη διεύθυνση amfigal.com.gr

Πληροφορίες:

ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. Κεχρινιά Αμφιλοχίας  τηλ. 2642.0.71500