Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, στις 29 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00.

Με βάση τις πληροφορίες της Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στον γεωργικό τομέα.

Το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στα μέτρα που έχουν προταθεί ή ληφθεί μέχρι στιγμής και τα οποία αποσκοπούν στην απλούστευση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και στην ενίσχυση της θέσης των γεωργών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Θέματα γεωργίας που συνδέονται με το εμπόριο

Οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν τα θέματα γεωργίας που συνδέονται με το εμπόριο, ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Ετήσιες εκθέσεις επιδόσεων στο πλαίσιο της ΚΓΠ

Με βάση τις πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Συμβούλιο θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ετήσιες εκθέσεις επιδόσεων που υποβάλλουν τα κράτη μέλη για να παρέχουν επισκόπηση της εφαρμογής της ΚΓΠ στις χώρες τους. Πρόκειται για την πρώτη διαδικασία αυτού του είδους στο πλαίσιο της τρέχουσας ΚΓΠ.

Ανεπίσημο γεύμα

Κατά τη διάρκεια γεύματος, οι υπουργοί Γεωργίας θα πραγματοποιήσουν άτυπη συζήτηση σχετικά με τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας.

Διάφορα

Μεταξύ των σημείων «Διάφορα» της ημερήσιας διάταξης, η φινλανδική, η αυστριακή, η σουηδική και η σλοβενική αντιπροσωπία αναμένεται να ενημερώσουν το Συμβούλιο σχετικά με τη σημασία της βιοοικονομίας, ενώ η λετονική αντιπροσωπία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό για τον έλεγχο της αλιείας και το περιθώριο ανοχής.

 

Εττικέτες:
ΚΑΠ ΕΕ