Υπήρξαν διάφορα σχόλια και πολλές ερωτήσεις σχετικά με την πρόσληψη των 18 εποχικών υπαλλήλων που προτίθεται να προσλάβει ο Συνεταιρισμός, προκειμένου να στελεχώσει το Τμήμα Συντήρησης των φωτοβολταϊκών πάρκων.

ενωση αγρινιου

Σχόλια που κωδικοποιούνται στην εξής, εντελώς άστοχη κατά τη γνώμη μας, ερώτηση-παρατήρηση: «Ανακοινώσατε 18 προσλήψεις, αλλά με «συνέντευξη». Για να πάρετε τους δικούς σας;».

Και λέμε ότι είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου η παραπάνω ερώτηση, σε όλες τις εκδοχές της, αφού, πολύ απλά, αν η Ένωση είχε την πρόθεση να πάρει «δικούς της», …θα το έκανε. Και δεν θα ρωτούσε κανέναν.

Πραγματικά απορούμε, όμως: Πως αλλιώς θα μπορούσε, δηλαδή, να γίνει; Και οι εκφραστές τέτοιων αντιλήψεων, αν είχαν (ή όσοι έχουν) την ευθύνη μιας μικρής ή μεγαλύτερης επιχείρησης και έπρεπε να κάνουν πρόσληψη προσωπικού, δεν θα συναντούσαν πρώτα τους ενδιαφερομένους; Να τους δουν, να μιλήσουν μαζί τους, …έτσι όπως γίνεται πάντα με όλες τις επιχειρήσεις, απ’ όλους τους εργοδότες και για το σύνολο (χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση) των υποψηφίων να καταλάβουν τη θέση.

Μόνο στο δημόσιο ισχύουν άλλα δεδομένα, αλλά η Ένωση δεν είναι δημόσιο. Με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας, εκδώσαμε ανακοίνωση την οποία και αποστείλαμε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ώστε η πληροφορία να φτάσει παντού. Και προφανώς οι αρμόδιοι του Τμήματος θα καλέσουν όλους όσοι υποβάλουν αίτηση σε προσωπική συνέντευξη και θα επιλέξουν τους 18.  Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να απασχοληθεί το σύνολο των ενδιαφερομένων, που ήδη έχουν κατά πολύ υπερβεί τον απαιτούμενο αριθμό, αλλά οι θέσεις είναι αυτές.

Και το γεγονός ότι η Ένωση κάνει προσλήψεις, ότι τα χρόνια της κρίσης δεν προχώρησε σε απολύσεις, το γεγονός ότι τα δύσκολα αυτά χρόνια, όχι μόνο στάθηκε όρθια, αλλά προχώρησε και σε σημαντικές επενδύσεις ενισχύοντας ουσιαστικά την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας, …θα έπρεπε κάτι να μας λέει. Κι ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι μισθοί των υπαλλήλων της Ένωσης Αγρινίου σε ποσοστιαία μεταβολή έναντι αυτών που προβλέπονται απ’ την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένουν προσαυξημένοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ήτοι, ο υπάλληλος της Ένωσης απολαμβάνει μισθό 833,36 ευρώ (συν τα όποια επιδόματα δικαιούται), έναντι των 586,08 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση για τους υπαλλήλους.

Κι αν όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτε για ορισμένους, ας κρατήσουμε μόνο αυτό: Ότι η Ένωση προσφέρει εργασία σε 18 ακόμη συμπολίτες μας, ότι 18 οικογένειες θα έχουν μεροκάματο. Ας το σεβαστούμε.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι θα δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φωτοβολταϊκών και τον υπεύθυνο του Τμήματος Συντήρησης.