Παρακολούθησα τη χθεσινή ημερίδα, αλλά δεν κατάλαβα: Θα δηλώσουμε τα βοσκοτόπια ή τα πρόβατα;ενωση αγρινιου (1) - Αντίγραφο

Η απάντηση στο ερώτημα του κ. Μ. Θ. είναι ξεκάθαρη: Στην αρχική φάση θα δηλωθεί το ζωικό κεφάλαιο (αιγοπρόβατα, βοοειδή, κουνέλια, οτιδήποτε εκτρέφει ο καθένας), όπως και οι δενδρώδεις και αροτραίες καλλιέργειες. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 31 Μαρτίου. Τα βοσκοτόπια θα δηλωθούν στη δεύτερη φάση.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ακόμη το διαχειριστικό σχέδιο, το οποίο και, υπενθυμίζουμε, διεκδικεί η Ένωση Αγρινίου, σε μια προσπάθεια διασφάλισης του κλάδου της κτηνοτροφίας, που στην Αιτωλοακαρνανία αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομίας και, ως εκ τούτου, δεν επιτρέπονται λάθη και παραλήψεις, που θα στοιχίσουν ακριβά.

Πάντως, οι παραγωγοί δεν πρέπει να αγχώνονται γι’ αυτά τα ζητήματα, αφού θα υπάρξει η σχετική καθοδήγηση απ’ τα στελέχη της Ένωσης. Πρέπει μόνο να ακολουθήσουν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να μην παρουσιαστεί κάποια εμπλοκή, αν αφεθεί μεγάλος όγκος δηλώσεων για τις τελευταίες ημέρες. Για το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα κάνουν τα συνεργεία σε όλα τα χωριά, θα υπάρξει ενημέρωση. Και επαρκείς χρόνος, ώστε όλα να διευθετηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο.