Επικαιρότητα


ΥπΑΑΤ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τις ελαιοποιήσιμες ή διπλής κατεύθυνσης ελιές

Ενημέρωση προς τους ελαιοπαραγωγούς από το ΥπΑΑΤ.

Ανακοινώσεις


Τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα ελαιολάδου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει ενδείξεις αναγνώρισης ποιότητας για ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, μεταξύ των οποίων και το ελαιόλαδο.

Τηλεδιάσκεψη Περιφέρειας – ΟΠΕΚΕΠΕ για τους παραγωγούς ελιάς καλαμών

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της ποικιλίας ελιάς καλαμών και η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί εξαιτίας της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα

 

Αγροτοδικείο


Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα παιδιά των αγροτών, …είναι και αυτά παιδιά.

Η Φωνή του Αγρότη


Η χρόνια παράλυση των μελισσών

Ο ιός της χρόνιας παράλυσης των µελισσών (CBPV) κατατάσσεται ως ένας θετικής πολικότητας ιός µονόκλωνου RNA αλλά δεν έχει ταξινοµηθεί σε κάποιο γένος ή οικογένεια.

Παρατείνεται η προθεσμία για τη «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα»

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2021 η υποβολή επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα – Ενίσχυση του μεγέθους και της ανταγωνιστικότητας Μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της ΠΔΕ» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Διαβάστε περισσότερα

 

Γεωργικές Προειδοποιήσεις για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς

Χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση στους παραγωγούς για την αντιμετώπιση των βασικών ασθενειών της περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα

 

Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Τα χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση και πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως για να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Διαβάστε περισσότερα

 

Άδικο το μίγμα μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 13.11.2020, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την επιβολή «εφάπαξ έκτακτης εισφοράς» 6% επί του τζίρου του 2020 για τα παλιότερα έργα Α.Π.Ε. που τέθηκαν σε λειτουργία πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Σε τέλμα η αγορά εσπεριδοειδών

Εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS με στοιχεία για την πορεία των εξαγωγών.

Διαβάστε περισσότερα

Η Φωνή του Αγρότη


Οδηγός εκτροφής κουνελιών

Οι μονάδες εκτροφής κουνελιών όπως και κάθε άλλη κτηνοτροφική εκμετάλλευση θα πρέπει να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και να έχει άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Γεωργικές Προειδοποιήσεις 


Πορτοκαλιά: οδηγός καλλιέργειας

Η πορτοκαλιά, όπως και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, είναι αειθαλές δέντρο, με φύλλα μεσαίου μεγέθους, ελλειψοειδή, πλατιά, λεία, γυαλιστερά, έντονα πράσινα ανάλογα με την ποικιλία.

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#