Ανακοινώσεις


Νέοι Αγρότες: η προδημοσίευση του νέου Προγράμματος

Ενίσχυση 40.000 ευρώ για τους νέους κτηνοτρόφους και 30.000 ευρώ για τους νέους γεωργούς. Πρόσθετη στήριξη σε ορεινές/μειονεκτικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Π2-55.2: το πρόγραμμα για το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η Απόφαση με την οποία καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της παρέμβασης Π2-55.2 «Εχθροί και Ασθένειες Μελισσών – Πρόγραμμα στοχευμένης επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης του μικρού σκαθαριού της κυψέλης (Aethina tumida)» (εφεξής Πρόγραμμα), στο πλαίσιο υλοποίησης των παρεμβάσεων του τομέα της μελισσοκομίας, του εγκεκριμένου εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Υποχρέωση φύτευσης φυτών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Οι κάτοχοι φωτοβολταϊκών σταθμών υποχρεούνται κατά την εγκατάσταση αυτών -και σε κάθε περίπτωση πριν την ηλέκτρισή τους- σε φύτευση και συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, περιμετρικά της εγκατάστασης (σε κάποια υποτμήματα και εντός αυτής), φυτών συμβατών με τη βλάστηση της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη το εδαφικό υπόστρωμα και τη δυνατότητα άρδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές προς τους ελαιοπαραγωγούς

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο εφαρμογής καλών πρακτικών από το στάδιο συγκομιδής του ελαιόκαρπου έως το στάδιο παραγωγής και αποθήκευσης του ελαιόλαδου, ανακοινώνει τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

 

Η Φωνή του Αγρότη


Μαστίτιδα αιγοπροβάτων: αίτια – πρόληψη – αντιμετώπιση

Αναλυτική ενημέρωση για την ασθένεια που ταλαιπωρεί τα ζώα και προβληματίζει τους κτηνοτρόφους.

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη Ερώτηση- Τα μέτρα και τα ποσά των προκαταβολών

Αυγενάκης σε Κόκκαλη: Αν δεν έχετε προτάσεις για τη Θεσσαλία τουλάχιστον μην υπονομεύετε τα μέτρα που εξαγγείλαμε – Στο πλευρό των πληγέντων πάνω από χρώματα και κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα

Η Φωνή του Αγρότη


Κριθάρι: οδηγός για την καλλιέργεια

Το κριθάρι καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου. Η μεγάλη εξάπλωση του οφείλεται στο ότι διαθέτει διαφόρους τύπους που το κάνουν ικανό να χαρακτηριστεί ως το φυτό με τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλα τα άλλα σιτηρά.

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Τριχωνίδας

Η Τριχωνίδα Α.Ε., στο πλαίσιο του σχεδίου διακρατικής συνεργασίας «Ζωή στους Υγροβιότοπους/Wetland Life», διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές του Υγροβιότοπου της Λίμνης Τριχωνίδας».

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα


Επίδομα Θέρμανσης: το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Τα κριτήρια για την επιδότηση και οι ημερομηνίες καταβολής.

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή η έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας και σε περίπτωση χρεών

Τέλος οι επισκέψεις στις ΔΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#