Ανακοινώσεις


Καινοτόμο πρόγραμμα για την ελιά Καλαμών

Ένωση Αγρινίου: επενδύουμε στην έρευνα και στην καινοτομία – στηρίζουμε έμπρακτα την παραγωγή και την αγροτική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Η Φωνή του Αγρότη


Νέοι Αγρότες: έναρξη πληρωμών από τη Δυτική Ελλάδα για τους επιλαχόντες

Η α΄ δόση του προγράμματος νέων γεωργών (70% του συνολικού ποσού) θα καταβληθεί  σήμερα στους λογαριασμούς των 154 νέων δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Μειώνονται οι τιμές, …αλλά όχι στην Ελλάδα

Τα στοιχεία των δεικτών γεωργικών τιμών που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat δείχνουν ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών των γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ επιβραδύνθηκε απότομα το δεύτερο τρίμηνο του 2023 (σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022).

Διαβάστε περισσότερα

Ελιές: οδηγός αντιμετώπισης ασθενειών

Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αλόγιστα τα χαλκούχα φάρμακα  καθώς τα υπολείμματά τους μπορεί να έχουν κακή επίδραση στα ζώα που βοσκούν σε αγρούς που έχουν ψεκαστεί με αυτά τα φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πολιτική της ΕΕ για το κρασί αφήνει… ξινή γεύση

Η χρηματοδότηση δεν έχει σαφή αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα των αμπελουργών – Οι περιβαλλοντικές φιλοδοξίες και εκτιμήσεις είναι χαμηλές.

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση στη «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα»  (ΦΕΚ 3292/Β/18.5.2023).

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ύδατος: οι δικαιούχοι και οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν

Ένταξη πράξεων φυσικών και νομικών προσώπων και συλλογικών σχημάτων στη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020» στο πλαίσιο της υπ. αριθ. 1710/7-5-2021 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Διαβάστε περισσότερα

Πως εξελίσσεται η κακοκαιρία Elias

Tο σύστημα κακοκαιρίας Elias προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Διαβάστε περισσότερα

Σύσκεψη Αυγενάκη με υπηρεσίες και εποπτευόμενους Οργανισμούς

Ταχύτερους ρυθμούς για τη διευκόλυνση των πληγέντων της Θεσσαλίας ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης από υπηρεσίες και εποπτευόμενους Οργανισμούς του ΥπΑΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Εκτιμήσεις για την πορεία του κινεζικού τομέα βάμβακος και προϊόντων αυτού το 2024

Από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο εστάλη μελέτη της Υπηρεσίας Εξωτερικού του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., αναφορικά με την πορεία του κινεζικού τομέα βάμβακος και προϊόντων αυτού, το 2024.

Διαβάστε περισσότερα

 

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#