Ανακοινώσεις


Πληρωμές συνδεδεμένης ενίσχυσης Βόειου

Τα ποσά που θα καταβληθούν αργά το απόγευμα στους λογαριασμούς των 8.440 κτηνοτρόφων ανέρχονται σε 28,9 εκ ευρώ, με τιμή ενίσχυσης 114 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Με 238 εκατομμύρια ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Αποφασιστικό βήμα προς την ενεργειακή Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία ζωικού κεφαλαίου

Όλες οι ασθένειες για τις οποίες επιβάλλονται κτηνιατρικά μέτρα εξυγίανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Σε ισχύ οι διατάξεις για την αντιπυρική περίοδο

Αναλυτικές οδηγίες, ιδιαίτερα για τους αγρότες, προς αποτροπή καταστάσεων που συχνά έχουν δραματικές συνέπειες στο περιβάλλον, στην περιουσία των πολιτών, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε περισσότερα

Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία: οι προδιαγραφές

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των επισκέψιμων ελαιοτριβείων, η μορφή και ο τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου (Σ.Ε.ΕΛ.), η διάρκεια ισχύος του, οι ειδικές προδιαγραφές προσβασιμότητας και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα

Ακτινίδια: εξαγωγές σε Κίνα, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την φυτοϋγειονομική πιστοποίηση των εξαγωγικών φορέων που θέλουν να  εξάγουν νωπούς καρπούς ακτινιδίων κατά την εξαγωγική περίοδο 2023-2024, στην Κίνα, στη Νότια Κορέα και  στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε περισσότερα

1,32 εκατ ευρώ για τις βλάβες στις διώρυγες Δ20 & Δ28

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τουλάχιστον εννέα σημεία που ιεραρχούνται βάση της τρέχουσας επικινδυνότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή Γαρίδας: Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στην Αμφιλοχία

«Βούλιαξε» κυριολεκτικά από τον κόσμο η πόλη της Αμφιλοχίας στη Γιορτή Γαρίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία χθες, Πρωτομαγιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο κλάδος της ανθοκομίας είναι από τους δυναμικότερους της φυτικής παραγωγής

Ο κλάδος της ανθοκομίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της φυτικής παραγωγής στη χώρα μας, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στην τελετή εγκαινίων της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς.

Διαβάστε περισσότερα

21o Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας

Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία σας διοργανώνει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 21ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο.

Διαβάστε περισσότερα

Αποψίλωση δασών: οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

Τι προκαλεί την αποψίλωση δασών και τι μέτρα λαμβάνει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την εισαγωγή προϊόντων που παράγονται σε αποψιλωμένες εκτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (02-05-2023) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#