Ένωση Αγρινίου
Σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης και σε περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας για τη χώρα,     πετύχαμε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης και σε περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας για τη χώρα, πετύχαμε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Η συμφωνία της Ένωσης Αγρινίου με την Πειραιώς έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Η συμφωνία της Ένωσης Αγρινίου με την Πειραιώς έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Ο αριθμός των εγκρίσεων που πετύχαμε μας καθιστά πρωταγωνιστές και στα φωτοβολταϊκά, σε πανελλαδικό επίπεδο

Ο αριθμός των εγκρίσεων που πετύχαμε μας καθιστά πρωταγωνιστές και στα φωτοβολταϊκά, σε πανελλαδικό επίπεδο

Χρηματοδότηση

Από τον Μάιο του 2011 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων στην ΑΤΕ Leasing προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω Leasing.

Η διαδικασία υπήρξε ιδιαίτερα προβληματική και χρονοβόρα με αποτέλεσμα σε σύνολο 500 περίπου αιτημάτων και σε ένα διάστημα 15 περίπου μηνών έως την αιφνίδια πώληση της Αγροτικής Τράπεζας να έχουν υλοποιηθεί 50 μόνο σταθμοί.

Σε ένα εξαιρετικά ρευστό οικονομικό κλίμα, την περίοδο που το σύνολο του ελληνικού και ξένου τύπου επιχειραματολογούσε στο αν η χώρα θα χρεοκοπήσει η όχι, η Ένωση Αγρινίου ήρθε δύο φορές πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση κατασκευής των σταθμών από το εξωτερικό.

Δυστυχώς, παρά την έγκριση των οικονομοτεχνικών μελετών και ενώ είχε ολοκληρωθεί ακόμα και ο νομικός έλεγχος των στοιχείων ων παραγωγών, η τότε περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χωράς απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν ως αποτέλεσμα συνεχών επαφών της Ένωσης Αγρινίου με στελέχη της Τράπεζας και επετεύχθη  στρατηγική συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση 450 περίπου σταθμών. Η διαδικασία κινήθηκε ταχύτατα και σε διάστημα μόλις 3 μηνών συνολικά αξιολογήθηκε το σύνολο των αιτήσεων των παραγωγών και δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη κατασκευής των έργων.