Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

12μηνη παράταση στις άδειες φύτευσης -Δείτε ποιους αφορά  

Mε υπουργική απόφαση οι άδειες φύτευσης αμπέλου οι οποίες λήγουν το 2023 και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που επλήγησαν από τα δυσμενή μετεωρολογικά φαινόμενα την άνοιξη του 2023, παρατείνονται κατά δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία λήξης τους.

Οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) έως 31 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να επωφεληθούν της παρεκκλίσεως.

Οι υπηρεσίες των ΔΑΟΚ θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση απόρριψης θα αναφέρονται και οι σχετικοί λόγοι.

Σε περίπτωση που οι αμπελοκαλλιεργητές, με  άδειες αμπελοφυτεύσεων που λήγουν το έτος 2023 και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που επλήγησαν από τα δυσμενή μετεωρολογικά φαινόμενα της άνοιξης του 2023, δεν προτίθενται να κάνουν χρήση της άδειας και δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από την παράταση ισχύος προκειμένου να μην υποστούν διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΑΟΚ, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Δείτε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.